Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dva velika derbija, Oklahoma protiv Miamija i Lakersi protiv Clippersa

Posljednji je dan prije početka All-Star vikenda u Houstonu. Većina ekipa je već na odmoru, samo će 4 momčadi večeras u akciju. I to 4 vrhunske ekipe. Prvo će snage odmjeriti ponajbolje momčadi cijele lige, Oklahoma i Miami, a zatim će se odigrati gradski derbi između Lakersa i Clippersa.

Oklahoma City Thunder (39-13) – Miami Heat (35-14) 02.00

Oklahoma večeras dočekuje “vrući” Miami koji je u posljednjih 10 utakmica ostvario 8 pobjeda. Thunder je u posljednje vrijeme pao u rezultatima te su zbog toga na 6 pobjeda u posljednjih 10 utakmica. Oklahoma je odličan domaćin koji ima čak 23 pobjede iz 26 utakmica igranih pred svojom publikom ove sezone, a jednak učinak ima i Miami. Ove dvije momčadi su međusobno igrale samo jedanput ove sezone, i to na Božić, a kao pobjednik je izašao Miami s rezultatom 103:97. Tada je momčad do pobjede predvodio LeBron James s 29 koševa, 8 skokova i 9 asistencija, a veliku pomoć je imao u Dwyaneu Wadeu s učinkom od 21 koša i 5 uhvaćenih skokova, Mariu Chalmersu s 20 koševa, te Chrisu Boshu sa 16 koševa i 6 skokova. Kod Oklahome je najraspoloženiji tada bio Kevin Durant s 33 koša i 7 skokova, a Serge Ibaka je zabio 15 koševa uz 6 skokova. Russell Westbrook je zabio 21 koš uz slab šut iz igre, te je uhvatio 11 skokova. Oklahoma je svoju posljednju utakmicu igrala u utorak u gostima protiv Utah Jazza gdje su poraženi rezultatom 109:94. Thunderu nije pomogla niti odlična utakmica Kevina Duranta koji je zabio 33 koša uz 6 skokova, 5 asistencija i 4 ukradene lopte. Russell Westbrook je imao učinak od 22 koša i 5 asistencija uz čak 7 izgubljenih lopti. Miami je također svoju posljednju utakmicu odradio u utorak protiv Portland Trail Blazersa gdje je ostvario novu vrijednu pobjedu. Treba napomenuti kako je u toj utakmici LeBron James postavio novi NBA rekord, a radi se o tome da je u šestoj utakmici zaredom zabio najmanje 30 koševa uz 60 posto šuta iz igre. Tako je LeBron do pobjede predvodio momčad s učinkom od 30 koševa, 6 skokova, 9 asistencija i 3 ukradene lopte. Odličnu pomoć je imao u Chrisu Boshu koje je zabio 32 koša te uhvatio 11 skokova, a odličnu utakmicu je odigrao i Dwayne Wade s 24 koša, 9 skokova i 7 asistencija.

Teška utakmica za prognoziranje, ali ćemo ipak malu prednost dati Miamiju koji u posljednje vrijeme igra bolje nego Oklahoma.

Los Angeles Lakers (25-28) – Los Angeles Clippers (38-17) 04.30

U gradskome derbiju večeras Lakersi dočekuju Clipperse. Ove dvije momčadi su 2 puta igrale međusobno ove sezone, a oba puta su kao pobjednici izašli Clippersi. Ove sezone će se sastati još 2 puta, a Clippersi večeras imaju veliku šansu po prvi puta u 20 godina uzeti seriju pobjeda nad Lakersima. Lakersi se nakon vrlo loših izdanja i blijedih igara lagano počeli vraćati na pobjedničke staze što govori podatak od 8 pobjeda u posljednjih 11 utakmica, a treba uzeti u obzir kako su većinu tih utakmica Lakersi igrali u gostima. Clippersi su u posljednje vrijeme bilježili nešto lošije rezultate od prijašnjih, a jedan od glavnih razloga je bila ozljeda Chrisa Paula koji je propustio određeni broj utakmica te su zbog toga ostvarili 6 pobjeda u posljednjih 10 utakmica. Lakersi su posljednju utakmicu igrali u utorak protiv Phoenix Sunsa gdje su u zadnjoj četvrtini igre uspjeli preokrenuti rezultat te tako ostvariti pobjedu. Čak petorica igrača Lakersa su ostvarili učinak od 10 ili više koševa. Lakerse je na toj utakmici predvodio Dwight Howard s 19 koševa i 18 skokova. Pridružio mu se Antawn Jamison s 19 koševa i 10 skokova, a dobru utakmicu je odigrao Metta World Peace sa 17 koševa i 6 skokova. Kobe Bryant je odigrao iznenađujuće loše utakmicu gdje je ubacio samo 4 koša, ali je uz to uhvatio 5 skokova i podijelio 9 asistencija. Clippersi su svoju posljednju utakmicu odigrali sinoć pred domaćom publikom protiv Houston Rocketsa gdje su ostvarili novu pobjedu. Blake Griffin je do pobjede predvodio Clipperse s 20 koševa, 11 skokova i 5 asistencija, a veliku pomoć je imao u Caronu Butleru i Chaunceyu Billupsu koji su kombinirano zabili 38 koševa. Chris Paul je zabio 10 koševa uz 11 asistencija i 3 ukradene lopte.

Vrlo nezahvalna utakmica za prognoziranje, ali ćemo ipak dati prednost Clippersima koji ostvaruju puno bolje rezultate ove sezone. Najveća prednost Clippersa je vrlo dobra i duža klupa koja bi mogla presuditi večerašnji dvoboj.

Latest Posts

NE PROPUSTITE