Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dvoboj dvije ekipe s najboljim omjerima lige

Ova nedjelja još nije niti poèela što se NBA lige tièe ali smo veæ uvjereni kako æe biti posebna. Svakako nas veseli što æemo dva izrazito jaka i kvalitetna susreta moæi odgledati u veèernjim sati a to æe biti okršaji Oklahome i Chicaga te Bostona i Miamija. Niti jedna utakmica od ostalih deset što su na rasporedu se ne može mjeriti s te dvije no i u njima bi trebalo biti zanimljivo, posebno u ogledima Orlanda i Denvera te Houstona i Indiane, ekipa koje imaju u planu izboriti što bolje mjesto u svojoj konferenciji.

Oklahoma City Thunder – Chicago Bulls  19.00

Jedna od najišèekivanijih utakmica sezone nas èeka u rane veèernje sate u Cheaspeake Energy Areni. Oklahoma doèekuje Chicago u prvoj i jedinoj utakmici sezone barem što se regularnog dijela tièe. Mnogi vide ove dvije ekipe i u Velikom finalu no susret ipak neæe biti u potpunosti ispunjen jer æe Bullsi ponovno zaugrati bez ozlijeðenog prošlogodišnjeg MVP-a Derrick Rosea.Thunder (39-12) æe sigurno hjteti nakon Miamia skinuti skalp i drugoj najjaèoj ekipi Istoène konferencije a dodatni motiv æe biti i jurenje najboljeg omjera lige, jer u moguæem finalu onaj tko bude imao bolji score u regularnom dijelu sezone æe imati i prednost domaæeg terena, što sigurno nije zanemariva stavka, ako se sjetimo finala prije dvije sezone izmeðu Lakersa i Celticsa. Kevin Durant je legitiman konkurent za najkorisnijeg. James Hardenu veæ sada može biti dodijeljena titula za najboljeg 6. igraèa lige dok Russell Westbrook sve èešæe ušutkiva kritièare svojim sjajnim izvedbama i mnogi su ga veæ prihvatili takvog kakvog je i uživaju u njegovoj igri. Radi nedostatka Rosea on æe i biti najveæa prednost Oklahome i zato su oni i lagani favoriti. Bit æe to susret i najboljeg napada lige, domaæina koji u prosjeku zabijaju 104 poena po utakmici dok sa druge strane Bullsi imaju drugu najbolju obranu lige te primaju samo 88 poena. Pošto je Hamilton bio jako blizu nastupa u prošloj utakmici kada su pobijedili Pistonse veèeras su šanse za to još veæe jer æe im sigurno dobro doæi bilo kakva pomoæ u napadu jer u zadnje vrijeme imaju puno muke sa zabijanjem poena. Boozer i Deng æe opet morati preuzeti puno više odgovornosti u ofanzivi a vrijeme je i da Kyle Korver ubaci dvoznamenkasti broj poena jer je u zadnje dvije utakmice zaustavljen na samo 3 poena uz 15% šuta.

Bez Rosea šanse Bullsa su svedene na minimum i stvarno ne vidimo naèina da doðu do pobjede iako je to glupo za reæi pošto se radi o najboljoj ekipi lige. Oklahoma bi trebala slaviti i nakon Heata pokazati da su u stanju svladati i Bullse te da su ozbiljan konkurent za naslov prvaka.

Boston Celtics – Miami Heat  21.30

Èak tri meðusobna susreta izmeðu ove dvije ekipe nas oèekuju u travnju. Dosada su odigrali samo jedan i to još tamo na samom poèetku sezone kada su slavili košarkaši Heata sa 8 poena razlike na svome parketu. Boston (29-22) je u naletu sa èetiri pobjede i napokon su se po prvi puta ove sezone uspijeli popeti na 1. mjesto svoje divizije a samim time i na 4. mjesto Istoka. No, pred njima je èak sedam utakmica (tri gostujuæe) gdje æe im protivnici biti sve izravni konkurenit sa Istoka te druga moèad Zapada, San Antonio. Sad æe se najbolje odraziti njihova snaga i vidjet æe se njihova prava snaga. Paul Pierce i Kevin Garnett igraju sjajno u zadnje vrijeme, a posebno treba pohvaliti potonjeg koji doslovno sam kontrolira reket Celticsa što je sjajno za igraèa u njegovim godinama i sa njegovim zdravstevnim stanjem. Garnett igra vjerojatno svoju najbolju sezonu od zadnje èetiri a to je još više za pohvalu kada se zna da pored sebe nema pravog centra kao što je to do prošle sezone bio Perkins nego još jednog krilnog centra Bassa kojemu skokovi i obrana nisu baš najbolji aduti. Sreæom, Miami ima sliènih problema sa time pa su pokušali to popraviti dovoðenjem Turiafa koji polako skuplja minute i upoznaje se sa ekipom. Kod Miamia bi najveæa prednost trebala biti u Wadeu pošto Celticsima fale Allen i Pietrus pa æe poziciju dvojke prinudno odraðivati Avery Bradley koji je solidan obrambeni igraè no teško æe se nositi sa Wadeom koji je i višlji i fizièki jaèi od njega. Gostima bi se trebao prikljuèiti Udonis Haslem koji je propustio posljednji dvoboj radi osobnih problema.

Iako je Boston u sjajnoj formi i igra pred domaæom publikom prednost ide na stranu Miamia koji je dobio šest od posljednjih sedam meðusobnih dvoboja.

Toronto Raptors – Washington Wizards  00.00

Raptoris (17-35) igraju sve lošije kako sezona primièe kraju. Imaju èak šest poraza u zadnjih osam utakmica što je pomalo i logièno jer su veæinom igrali protiv ekipa koje se bore za doigravanje odnosno za više pozicije dok su oni veæ odavno prekrižili ovu sezonu. Ali, sada im slijede dvije lakše utakmice, prvo sa Wizardsim pa s Bobcatsima i tu bi se mogli vratiti pobjedama.Calderon, DeRozan i Bargniani su spremni i predvodit æe svoju ekipu i veèeras protiv ozljedama desetkovanog protivnika. Gosti su u petak prekinuli niz od pet poraza iznenaðujuæom pobjedom nad favoriziranim Sixersima i to sa èak 21 poenom razlike. Brilijirao je igraè koji je nedavno potpisao ugovor na 10 dana. Cartier Martin je u 26 minuta na parketu upisao 20 poena i uhvatio 6 lopti. Najveæi problem trenera Randy Wittmana su ozljede dvojca pod košem, Bookera i Nenea. Prvi je napustio parket u prvoj èetvrtini dok je Brazilac u zadnjoj radi identiène ozljede ligamenata. Domaæinima bi izostanak centra Wizardsa trebao biti veliki poticaj jer on baš protiv njih ima najbolji prosjek od svih klubova u ligi od 21 poena po utakmici.

Baš zbog tih moguæih izostanaka vjerujemo da æe na kraju Raptorsi slaviti jer je navedeni trojac bolji od Walla, Crawforda i ostatka ekipe.

Orlando Magic – Denver Nuggets  00.00

Kada Orlando (32-20) prestane služiti šut za tri poena, kao što je to bilo u prethodne dvije utakmice tada oni mogu izgubiti od bilo koga i tada Stan Van Gundy ima velike glavobolje oko svoje ekipe. U zadnja dva poraza od Knicksa i Mavericksa su primili 104 poena u prosjeku pa æe morati poraditi i na obrani pogotovo jer im u goste stiže ekipa koja je druga u ligi po broju postignutih poena. Kao i svake veèeri æe imati prednost pod košem zbog Howarda i trebali bi to iskoristiti žele li doæi do pobjede. Jedini je problem što Howarda muèe leða pa je upitan za veèerašnji nastup no bliži je igranju nego odmaranju. No izgleda æe izostati Glen Davis koji je protiv Mavericksa odigrao samo 7 minuta. Denver (28-24) nastavlja svoju gostujuæu turneju i borbu za play-off Zapada. Bit æe im ovo èetvrta zaredom utakmica kod ekipa sa Istoka i šesta na gostovanjima. Prekjuèer su slavili kod Charlotte 99:88 i imali èak šest igraèa sa dvoznamenkastim brojem poena. Arron Afflalo je posebno bio nadahnut pa je ubacio 19 poena, uhvatio 11 skokova i podijelio 4 asistencije.Trener George Karl ima sve igraèe na raspolaganju osim Fernandeza i Gallinarija koji su na duže odsutni zbog ozljeda no i dalje je to široka ekipa od koje prijeti opasnost sa svake pozicije i neæe nimalo biti lako domaæinima.

Orlandu polako prijeti Indiana na 3. poziciji pa je vrijeme da se uozbilje i uhvate pobjedu kako bi što prije vratili mir u svoje redove. Nuggetsi nisu baš najbolja prilika za to no pobijediti jaku ekipu je svakako još slaðe.

Houston Rockets  – Indiana Pacers  01.00

Houston Rocketsi (28-24) su zadnju utakmicu pobijedili Memphis Grizzliese sa 98:89. Krenuli su u utakmicu vrlo dobro i prvu su èetvrtinu dobili sa 11 razlike. U nastavku su tu prednost poveæali do najviših 17 koševa prednosti, dok gosti nijednom nisu bili u prednosti. Iako veæ duže vrijeme igraju bez Kyle Lowrya i Kevina Martina, Houston Rocketsi igraju vrlo dobru, momèadsku košarku. Izostanke ponajboljih igraèa najbolje je iskoristio slovenac Goran Dragiè, koji se nerijetko pojavljuje u Top 10 plays of the day.  Danas im u goste stižu neugodni Indiana Pacersi (30-21), koji su juèer upisali poraz 103:112 na teškom gostovanju kod San Antonio Spursa. Poraz od devet koševa i nije tako loš, s obzirom da su tijekom utakmice gubili i sa 20 koševa. Sa po 18 koševa najuèinkovitiji su bili Danny Granger i Paul George.

Malu prednost dajemo Houston Rocketsa koji na svom terenu imaju jako dobar omjer 20-7.

Phoenix Suns  – New Orleans Hornets  03.00

Phoenix Sunsi (25-26) su nakon poraza od San Antonija i Los Angeles Clippersa, pali ispod 50 posto pobjeda i sada im New Orleans dolazi kao naruèen da se vrate na 50 posto pobjeda u sezoni. U zadnjem porazu od Clippersa pružili su vrlo lošu partiju, gdje su ih domaæini vodili i po 20 razlike. Markieff Morris i Grant Hill nisu nastupili, i dok æe se Morris vratiti na parket, za Hilla je sezona gotova. U porazu je najbolji bio Marcin Gortat sa 23 koša, dok je Steve Nash upisao 15 asistencija. New Orleans Hornetsi (13-39) su juèer poraženi kod Los Angeles Lakersa 85:88. Iako su samo dvije minute prije kraja vodili 85:80, u preostalom vremenu nisu uspijeli ubaciti loptu kroz obruè. Jarrett Jack je promašio šut za pobjedu, a utakmicu je završio sa 18 koševa i 10 asistencija.

Oèekujemo pobjedu Phoenix Sunsa jer su kvalitetnija momèad i jer nakon all-star stanke igraju vrlo dobro.

Portland Trail Blazers  – Minnesota Timberwolves  03.00

Veliki udarac playoff nadanjima Portland Trail Blazersi (24-28) su doživjeli u petak kada su u Los Angelesu poraženi od Clippersa 98:97. Košem Nicolasa Batuma gosti su minutu i pol prije kraja poveli 95:91, ali u posljednjim sekundama pobjedu domaæinima donosi Chris Paul. Iako je promašio dva vrlo slobodna bacanja u završnici, J.J.Hickson je bio najbolji igraè Portlanda sa 29 koševa i 13 skokova. LaMarcus Adridge je natukao lakat protiv New Orleansa i nije nastupio u porazu, a za današnju utakmicu je još uvijek pod upitnikom. Minnesota Timberwolvesi (25-28) nikako da se vrate u utrku za doigravanjem. U petak naveèer upisali su deveti poraz u posljednjih trinaest utakmica, a ovoga puta su od njih bili bolji Boston Celticsi koji su iz Target centra odnijeli pobjedu rezultatom 79:100. J.J.Barea, Michael Beasley te Nikola Pekoviæ nisu nastupili, a kako stvari trenutno stoje neæe ni danas. Najbolji u porazu, po obièaju je bio Kevin Love sa svoja 22 koša i 11 skokova.

Uz mnogobrojne izostanke u ovoj utakmici, malu prednost dajemo domaæinima, no treba biti na oprezu jer je Minnesota dobila obje ovesezonske utakmice.

Los Angeles Lakers  – Golden State Warriors  04.30

U juèerašnjoj triler utakmici, Los Angeles Lakersi (32-20)  su slavili sa 88:85 protiv New Orleans Hornetsa. Iako su dobili prvu èetvrtinu sa šest koševa razlike, u nastavku su gosti igrali sve bolje i u zadnji dio utakmice se ulazi sa šest koševa prednosti za Hornetse. Utakmicu je 20 sekundi prije kraja odluèio Kobe Bryant, koji ubacuje svoju prvu tricu iz osmog pokušaja. Inaèe Kobe Bryant je gaðao užasnih 3/21 i ubacio 11 koševa, a najbolji kod domaæina je bio Pau Gasol sa 21 košem i 11 skokova.  Golden State Warriorsi (20-30) su trenutno na èetiri zaporedna poraza, a zadnji su im zadali New Jersey Netsi, koji su ih pobijedili sa 100:102. Iako su vodili gotovo cijelu utakmicu i u zadnju èetvrtinu ušli sa 14 koševa prednosti, nisu upisali pobjedu. Zadnjih 12 minuta utakmice su izgubili 32:16 i time pokvarili sve dobro napravljeno tijekom dvoboja. Od pet dvoznamenkastih Warriorsa, najbolji je bio David Lee sa svojih 27 koševa.

U susjedskom dvoboju su veliki favoriti domaæi Los Angeles Lakersi i pobjeda gostiju bi bila prvoklasno iznenaðenje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE