Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dvoboj Grizzliesa i Clippersa za treće mjesto Zapada

Nakon brojnih uzbuđenja sinoć u 14 utakmica, danas će NBA liga pružiti samo 4 dvoboja, od čega tri neće biti posebno zanimljiva, no onaj jedan preostali će biti sjajna utakmica. Radi se o dvoboju Memphisa i L.A. Clippersa, dviju ekipa koje se bore za treće mjesto Zapadne konferencije.

Charlotte Bobcats (18-61) – Milwaukee Bucks (37-42) 01.00

Bucksi već mogu krenuti s pripremama za prvu rundu doigravanja s Heatom. Trenutno igraju katastrofa. Izgubili su deset od zadnjih 13 utakmica, a imaju negativan niz od tri poraza. Sinoć su odigrali zanimljivu utakmicu u Philips Areni. Početkom drugog poluvremena imali su čak 19 poena prednosti, no nisu izdržali do kraja i poraženi su 109:104. Moramo reći da su utakmicu odigrali bez ozlijeđenih Brandona Jenningsa i Larryja Sandersa koji su upitni za večerašnji dvoboj. Najbolji igrač Bucksa sinoć bio je Monta Ellis s 27 poena, 8 skokova, 17 asistencija i 5 ukradenih lopti, a dobro je odigrao Ersan Ilyasova s 25 poena i 7 skokova. Bobcatsi igraju lošije od Bucksa. Doživjeli su četiri uzastopna poraza, te su izgubili u prošlih devet od 11 utakmica. U sinoćnjem susretu su poraženi 113:93 na gostovanju kod Pistonsa. Najbolji strijelac utakmice bio je Kemba Walker s 28 poena kojima je pridodao 5 skokova i 6 asistencija. U ovoj sezoni sastali su se tri puta, a Bucksi vode 2-1. U redovima Bobcatsa najbolje je odigrao Walker s prosjekom od 20,7 poena uz 62% šuta, a solidan je bio Gerald Henderson s prosjekom od 18 poena u dvije posljednje utakmice. Kod Bucksa je Ellis bilježio 21 poen i 8 asistencija u prosjeku.

Mislimo da će biti neizvjesna utakmica, a malu prednost dajemo Bucksima zbog kvalitetnije ekipe.

Orlando Magic (20-59) – Boston Celtics (40-39) 01.00

Celticsi igraju loše i imaju problema s ozljedama Paula Piercea i Kevina Garnetta, a sinoć im se ozlijedio Jeff Green, te su svi upitni za večerašnju utakmicu. Ekipa Celticsa doživjela je dva uzastopna poraza, a posljednji je bio u sinoćnjoj utakmici na gostovanju kod Heata. Dobro su se držali cijelu utakmicu, ali ih je katastrofalna druga četvrtina koju su izgubili 41:23 koštala pobjede. Najbolji strijelac susreta bio je Green s 25 poena i 8 skokova, a solidno su odigrali Jordan Crawford s 20 poena, Courtney Lee s 18 poena, te Brandon Bass s 18 poena i 9 skokova. Magic je napokon pobjedi nakon što su doživjeli četiri poraza u posljednje četiri utakmice. Žrtve su bili Bucksi u Amway Centru, ali tek nakon produžetaka koje su izborili tricom Tobiasa Harrisa (30 poena, 19 skokova i 5 asistencija). U produžetku su rastavili Buckse 18:8 i pobijedili 113:103. Osim već spomenutog Harrisa, fenomenalan je bio Nikola Vučević s 30 poena, 20 skokova i 5 asistencija, a odlično je odigrao Doron Lamb sa 16 uz tricu 4/6. Celticsi su ove godine pobijedili Magic u oba susreta.

Očekujemo zanimljivu utakmicu, a zbog problema s ozljedama prednost dajemo Magicu.

Memphis Grizzlies (54-25) – Los Angeles Clippers (53-26) 02.00

Daleko najzanimljivija utakmica večeri i dvoboj ekipa koje se bore za što boljim plasmanom na Zapadu. Budući da su Clippersi osigurali naslov divizije ne mogu pasti ispod četvrtog mjesta, dok Memphis ima isti omjer kao i trećeplasirani Nuggetsi (24-25) te se bore za to treće mjesto. Grizzliesi su najbolja obrambena momčad lige, a to se dokazali i sinoć, kada su drugi najbolji napad lige, Houston Rocketse, zaustavili na samo 78 postignutih poena. Grizzliesi su zabili 82 i to je bilo dovoljno za treće uzastopno slavlje ekipe. Do pobjede su ih vodili visoki igrači, po 15 poena ubacili su Zach Randolph i Marc Gasol, a Španjolac je statistiku nadopunio s još 12 skokova, 5 asistencija, 3 ukradene lopte i 3 blokade. Clippersi su također u dobroj formi u posljednje vrijeme i spremni će dočekati doigravanje. Trenutno imaju 4 pobjede u nizu, a posljednja je bila protiv Hornetsa, također sinoć, rezultatom 96:93. Kada je najviše trebalo stvari u svoje ruke, po tko zna koji put, preuzeo je Chris Paul koji je susret završio sa 17 poena, 14 asistencija i 7 skokova, dok je Blake Griffin ubacio 20 poena. Bit će ovo zanimljiv susret u kojem će Memphis željeti usporiti ritam igre, dok će Clippersi htjeti igrati što brže i onaj tko nametne svoj ritam će vjerojatno na kraju izaći kao pobjednik.

Sjajna utakmica, prava uvertira za doigravanje koje kreće sljedeći tjedan. Očekujemo neizvjesnu utakmicu do kraja, a prednost dajemo Memphisu, čija obrana izgleda fantastično u posljednje vrijeme.

Minnesota Timberwolves (29-50) – Phoenix Suns (24-55) 02.00

Posljednja utakmica dana, između ekipa koje su daleko od doigravanja. Minnesota bi možda bila među najboljih osam na Zapadu da nisu imali problema tijekom cijele sezone s ozljedama gotovo svih igrača. Ako ih sljedeće sezone zaobiđu ozljede bit će sjajna momčad koja s pravom može tražiti prolazak u doigravanje. Sinoć su pružili vrlo dobar otpor Utah Jazzerima, ali na kraju su ipak izgubili 107:100 i tako okončali mini gostujuću turneju od tri utakmice s tri poraza. Od šestorice dvoznamenkastih kod Timberwolvesa, najviše je pokazao J.J. Barea s 23 poena, dok je Ricky Rubio ubacio 13 koševa. Phoenix je posljednja momčad Zapada, ali nisu se predavali pred Dallas Mavericksima i slavili su 102:91 i tako prekinuli svoj niz od 10 uzastopnih poraza. Do pobjede ih je vodio Goran Dragić s 21 poenom i 13 asistencija, a vrlo dobar s klupe bio je Jared Dudley koji je ubacio 18 poena.

Prednost u ovom susretu dajemo domaćim Timberwolvesima koji su nešto kvalitetnija momčad, a i Sunsi su katastrofalni u gostima (omjer 8-31).

Latest Posts

NE PROPUSTITE