Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dvoboj treće i pete momčadi Istoka, Spursi kod Bullsa

Nakon sjajnog jučerašnjeg dana s pregršt uzbudljivih utakmica slijedi NBA večer s nešto manje uzbuđenje, no još uvijek zanimljiva. Odigrat će se derbi na Istoku između Pacersa i Netsa, dok će Bullsi pokušati zaustaviti Spurse. Napeto bi moglo biti i u posljednjem susretu večeri, između Dallas Mavericksa i Atlanta Hawksa.

Philadelphia 76ers (22-27) – Los Angeles Clippers (36-17) 01.00

76ersi su odigrali odličnu utakmicu protiv Bobcatsa koje su limitirali na 30% šuta iz igre i pobijedili rezultatom 87:76. U odsustvu Thaddeusa Younga zbog ozljede u prvu petorku je upao Lavoy Allen koji je odigrao fenomenalno s 14 poena i čak 22 skoka što mu je ujedno i rekord karijere. Odlični su bili Jrue Holiday s 20 poena i 7 asistencija, Evan Turner sa 16 poena i 10 skokova, te Spencer Hawes sa 17 poena i 9 skokova. Philadelphia je protivnike u posljednja četiri susreta limitirala na prosječno 76 poena uz 35% šuta, a tricu su protivnicima limitirali na svega 16%. Također imaju problema s napadom u posljednje tri utakmice u kojima su u prosjeku zabijali svega 78 poena uz šut za tri od 7/44. Prekrasnu utakmicu su nam sinoć priredili Clippersi koji su gostovali u Madison Square Gardenu kod Knicksa. Utakmicu su prelomili u posljednjoj četvrtini koju su dobili 31:18, a posebno se istaknuo Grant Hill koji je odlično čuvao Carmela Anthonyja i limitirao ga na svega 4 poena u posljednjoj četvrtini. Fenomenalno su odigrali Chris Paul s 25 poena, 6 skokova, 7 asistencija i 4 ukradene lopte, te Jamal Crawford s 27 poena. Odlični su bili Blake Griffin sa 17 poena i 12 skokova, te s klupe Eric Bledsoe s 13 poena uz šut 6/6.

Prednost ćemo dati ekipi Clippersa koja nema problema s ozljedama, te imaju kvalitetniju ekipu od 76ersa.

Charlotte Bobcats (11-39) – Boston Celtics (27-23) 01.00

Dvoboj ekipa sa zanimljivom igrom brojki. Celticsi su u nizu od sedam uzastopnih pobjeda, a Bobcatsi su u nizu od sedam uzastopnih poraza. Celticsi su sinoć pobijedili rezultatom 118:114 u nevjerojatnoj utakmici protiv Nuggetsa koja je tek završila nakon tri produžetka. Bilo je nekoliko ključnih šuteva, a istaknuo se legenda Celticsa Paul Pierce koji je završio s 27 poena, 14 skokova i 14 asistencija. Odlični su bili Kevin Garnett s 20 poena, 18 skokova i 6 asistencija, Avery Bradley s 13 poena, 5 skokova i 3 ukradene lopte, te s klupe Jeff Green sa 17 poena i Jason Terry s 26 poena. Bobcatsi su poraženi u posljednjem susretu na gostovanju kod 76ersa rezultatom 87:76.  Najbolji njihovi strijelci u ovoj izrazito neefikasnoj utakmici su bili Ramon Sessions s 20 poena i Byron Mullens sa 16 poena. Najveći problem u ekipi je jako loša igra njihovog prvog strijelca Kembe Walkera koji je u posljednja četiri susreta bilježi u prosjeku 10 poena uz 34% šuta. Ove sezone su odigrali jedan međusobni susret u TD Gardenu, a pobijedili su Celticsi rezultatom 100:89. U tom susretu je briljirao Rajon Rondo koji je ostvario triple-double, ali on je ozlijeđen do kraja sezone. Također su dobro odigrali Bradley sa 16 poena i Pierce s 19 poena. Kod Bobcatsa su solidni bili Sessions i Hakim Warrick s po 16 poena.

Teška utakmica za prognoziranje zbog iscrpljujuće utakmice koju su Celticsi odigrali sinoć, ali mi im dajemo prednost zbog pozitivne atmosfere i odlične forme.

Cleveland Cavaliers (16-35) – Minnesota Timberwolves (18-30) 01.00

Cavaliersi su u posljednjih devet susreta ostvarili šest pobjeda, a odlično igra u tom periodu Kyrie Irving s prosjekom od 26,9 poena uz šut od 52% .U posljednjem susretu koji su igrali 09.02. na domaćem terenu od Nuggetsa rezultatom 111:103. Solidni su bili Kyrie Irving s 26 poena , 6 skokova i 7 asistencija, te Alonzo Gee s 20 poena uz šut 8/8. Timberwolvesi su u negativnom nizu od četiri uzastopna poraza, a posljednji je bio na gostovanju od Grizzliesa rezultatom 105:88. Solidno su odigrali Ricky Rubio i Luke Ridnour s po 17 poena. Večeras im je upitan J.J. Barea koji je propustio posljednji susret zbog ozljede. U ovoj sezoni su odigrali jedan međusobni susret u Tagret Centru gdje su domaćini Timberwolvesi pobijedili rezultatom 91:73. Solidan je bio Gee sa 16 poena u redovima Cavaliersa, dok je kod Timberwolvesa odličan bio trenutno ozlijeđeni Kevin Love s 36 poena.

Prednost dajemo Cavaliersima zbog bolje igre u posljednje vrijeme u odnosu na Timberwolvese.

Indiana Pacers (31-20) – Brooklyn Nets (29-22) 01.00

Pacersi su nakon uspješnog niza od pet pobjeda u posljednjem susretu doživjeli poraz nakon produžetaka na domaćem terenu od ekipe Raptorsa rezultatom 100:98. Odlični su bili Paul George s 26 poena, 14 skokova i 5 asistencija, te David West s 30 poena i 8 skokova ali je sve upropastio s krivim dodavanjem 6 sekundi prije kraja susreta iz kojeg su Raptorsi pogodili za produžetak. Tako su Raptorsi prekinuli niz Pacersa od 15 uzastopnih pobjeda na domaćem terenu. Netsi su trenutno u lošoj formi i imaju dva uzastopna poraza. Posljednji su doživjeli na domaćem terenu od Spursa koji su bili bez Manua Ginobilija i Tima Duncana, a rezultat je bio 111:86. Odigrali su katastrofalno u obrani i Spursima su dopustili realizaciju od 59%, a tricu su branili još gore jer su im Spursi zabili 12/19 pokušaja. Nikako nisu mogli zaustaviti Tonyja Parkera koji je završio susret s 29 poena i 11 asistencija. Kod Netsa je solidan bio Brook Lopez s 18 poena i 9 skokova. Ovo će im biti drugi susret sezone, a prvi dvoboj u Barclays Centru je otišao na stranu Netsa rezultatom 97:86. Najbolji strijelac susreta je bio West s 27 poena i 6 skokova. Kod Pacersa su još solidno odigrali George s 15 poena, 12 skokova i 6 ukradenih lopte, te Gerald Green s 15 poena. Kod Netsa su odlični bili Deron Williams s 22 poena i 9 asistencija, te Joe Johnson s 20 poena. Dobri su bili Lopez s 15 poena i 9 skokova, te Kris Humphries s 10 poena i 9 skokova. Večeras neće igrati Deron Williams, koji će zbog problema s ozljedom gležnja propustiti sve dvoboje ekipe do All-Star pauze.

Očekujemo zanimljiv susret, a prednost dajemo odličnim Pacersima koji igraju fenomenalno na domaćem terenu.

Detroit Pistons (20-32) – New Orleans Hornets (17-34) 01.30

Dvoboj koji možda neće obilovati lijepom košarkom, no svejedno bi moglo biti zanimljivo. Pistonsi su prije tjedan dana u razmjeni doveli Josea Calderona te izgleda kako se on već prilagodio igri u novoj sredini. Vidljiv je pomak u igri ekipe, a vidljivo je to i na rezultatima jer su Pistonsi slavili u prošla dva susret, prvo protiv Spursa, a zatim i protiv Bucksa. Upravo je Calderon bio prvi pojedinac susreta protiv Bucksa ubacivši 23 poena i 10 asistencija. Veliku utakmicu s klupe odigrao je Charlie Villanueva koji je ubacio 18 poena i uhvatio 13 skokova. Nakon dvije pobjede poraz su upisali Hornetsi protiv Toronto Raptorsa. Nisu imali previše šansi na utakmici i poraženi su rezultatom 102:89. Razočarao je Eric Gordon sa samo 6 poena, dok su dobri bili Robin Lopez s 19 poena i Greivis Vasquez sa 17 poena.

U dvoboju podjednakih ekipa prednost ćemo dati Detroit Pistonsima koji su u naletu nakon dvije pobjede protiv renomiranih protivnika.

Milwaukee Bucks (25-24) – Washington Wizards (14-35)  02.00

Milwaukee Bucksi su trenutno u crnom nizu od tri poraza, a zadnji su im kod kuće zadali Detroit Pistonsi rezultatom 105:100. Bila je to jedna vrlo zanimljiva utakmica koja se rješavala u doslovno zadnjim sekundama. Pobjednika je devet sekundi prije kraja tricom riješio Charlie Villanueva, a u preostalom vremenu Brandon Jennings je promašio šut za tricu. Baš je Jennings bio najefikasniji igrač Bucksa s 26 koševa. Danas ih očekuje slabiji, no vrlo nezgodan protivnik koji ima tri pobjede u nizu. Washington Wizardsi su zadnju utakmicu kod kuće deklasirali Brooklyn Netse s 89:74. Presudna je bila druga četvrtina koju su Wizardsi dobili s 30:11. Najbolji pojedinci su bili Nene s 20 koševa i 11 skokova, te Martell Webster sa 16 koševa. Nakon povratka Johna Walla momčad Washingtona se u mnogočemu popravila i sada ni momčadi s vrha lige ne mogu unaprijed upisati pobjedu protiv “slabašnih” Wizardsa.

Prednost je na strani Milwaukeeja i očekujemo prekid njihovog crnog niza.

Chicago Bulls (30-20) – San Antonio Spurs (40-12)  02.00

Chicago Bullsi su u Salt Lake Cityju odigrali jednu odličnu utakmicu i slavili s 93:89. Od samoga početka su preuzeli kontrolu utakmice, a jedini lošiji period im je bila treća četvrtina koja je otišla na stranu Utah Jazza. Pravom momčadskom igrom kakva i krasi momčad Bullsa, slavili su na vrlo neugodnom gostovanju gdje se neće puno momčadi vraćati s osmijehom na licu. Od pet dvoznamenkastih igrača Chicaga najbolji je s 19 koševa bio Carlos Boozer. Večeras ih u United Centru očekuje još teži protivnik, no sigurni smo da imaju neki recept i za raznoliku igru Spursa. San Antonio je sinoć gostovao kod Brooklyn Netsa i upisao laganu pobjedu 111:86. Premda su opet nastupili bez Manu Ginobilija i Tima Duncana kojih neće biti ni večeras, to se nije osjetilo na terenu. Iako su na odmor otišli u zaostatku od šest koševa razlike, u nastavku su potpuno nadigrali domaćine i drugi dio dobili rezultatom  60:29. Junak utakmice je bio Tony Parker s 29 koševa i 11 asistencija. Večeras će efikasan napad Spursa biti na velikom test jer Chicago ima jednu od najboljih obrana lige.

Malu prednost dajemo domaćim Bullsima, zbog neigranja važnog dvojca kod gostiju i back-to-back utakmice.

Dallas Mavericks (22-28) – Atlanta Hawks (27-22) 02.30

Posljednji dvoboj dana bit će i jedan od zanimljivijih. Domaćini znaju da im vrijeme polako prolazi i da moraju povećati intenzitet pobjeđivanja ako misle izboriti doigravanje. S tim ciljem ostvarili su tri pobjede u zadnja četiri susreta i to bi mogao biti početak njihove serije pobjeđivanja. Prije dva dana uvjerljivo su svladali Warriorse rezultatom 116:91. Puno je bilo dobrih pojedinaca, a najviše je pokazao Shawn Marion s 26 poena i 11 skokova, dok su razigravački nastrojeni bili Darren Collison i O.J. Mayo koji su postigli 8, odnosno 9 asistencija. Pred Hawksima je napornih 10 dana. Ne iz razloga što 8 od sljedećih 10 utakmica igraju u gostima, nego zato što se približava kraj prijelaznog roka, tako da će i ove godine biti puno glasina o razmjeni Josha Smitha, njihovog najboljeg igrača. Već se danas može pročitati veliki broj glasina o tome, a to će se samo povećavati kako dani budu prolazili. Što se tiče igara na parketu, posljednji dvoboj odigrali su prije tri dana i izgubili su od Hornetsa sa 111:100. Smith je ubacio 23 poena i podijelio 8 asistencija, dok je Jeff Teague bio na sličnom učinku, 21 poen i 9 asistencija.

Prednost dajemo domaćinima koji su u boljoj formi i s više motiva za pobjedom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE