Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dvocifreni Bogdanović i Šarić, Westbrook i Oklahoma još neporaženi

Još jedna bogata večer na NBA parketima. Odigrano je deset susreta u kojima su dobre uloge imali i hrvatski predstavnici. Bojan Bogdanović u pobjedi Netsa je imao 11 koševa, Dario Šarić u porazu 76ersa je imao 14 koševa, Ivica Zubac u svom debiju i startnoj petorica upisao je šest koševa, dok Dragan Bender nije upisao nastup.

Washington Wizards – Toronto Raptors 103 – 113

Raptorsi su uspjeli doći do svoje prve pobjede u gostima protiv Washington Wizardsa. Predvodio ih je fantastični DeMar DeRozan, koji je bio prisutan po cijelom terenu. Postigao je 40 koševa uz šut 14-23, uhvatio pet skokova, podijelio pet dodavanja i upisao dvije ukradene lopte. Kod Wizardsa koji još ne znaju za pobjedu predvodio je John Wall koji je imao 33 koša, 11 dodavanja. Wizardsi su u ovoj utakmici imali 20 izgubljenih lopti, a Wall je sam imao devet.

Charlotte Hornets – Philadelphia 76ers 109 – 93

76ersi su u ovom susretu nastupali bez Joela Embiida, a Dario Šarić je opet odigrao dobru utakmicu unatoč novom porazu. Upisao je 14 koševa uz šut iz igre 5-13, uhvatio sedam skokova, imao jedno dodavanje i jednu ukradenu loptu.  Uz njega je još solidan bio i Ersan Ilyasova, također s 14 koševa i tri skoka. Kod pobjednika najbolji su bili Kemba Walker i Nicolas Batum. Walker je upisao 22 koša, četiri skoka i sedam dodavanja. Batum je imao 20 koševa, sedam skokova i četiri dodavanja.

New York Knicks – Houston Rockets 99:118

Knicksi su doživjeli težak poraz protiv Rocketsa koje je predvodio fantastični James Harden. Imao je 30 koševa s odličnim šutem 9-16, podijelio je vrhunskih 15 dodavanja, uhvatio šest skokova i još je uspio ukrasti dvije lopte. S klupe dobar učinak je imao Montrezl Harrell sa 17 koševa, 10 skokova i tri blokade. Kod Knicksa najbolji je bio Carmelo Anthony s 21 košem i sedam skokova. Derrick Rose i Courtney Lee su postigli po 16 koševa.

Brooklyn Nets – Detroit Pistons 109:101

Netsi su uspjeli pobijediti Pistonse a naš Bojan Bogdanović u ovoj utakmici je imao nešto manju ulogu. Bojan je imao solidan učinak, 11 koševa, 3-7 za tri, četiri skoka i dva dodavanja. Najbolji je bio Brook Lopez koji je postigao 34 koša uz 11 skokova. U ovoj utakmici pogodio je četiri trojke u osam pokušaja, a iznenađujuće je to da je u cijeloj karijeri pogodio samo četiri trojke. Sean Kilpatrick je bio jako dobar s klupe, postigao je 24 koša  uz deset skokova. Kod Pistonsa koji su upisali drugi poraz u gostima najbolji su bili Marus Morris i Tobias Harris. Obojica su imali 24 koša i četiri skoka.

Atlanta Hawks – Los Angeles Lakers 116:123

Pomalo iznenađujuće Lakersi su uspjeli doći do pobjede na gostovanju kod Atlante. Zbog ozljede Timofeya Mozgova, Ivica Zubac je dobio priliku da zaigra od početka. Ostavio je dobar dojam, 100% učinak, šut 3-3 za šest poena uz tri skoka i jednu ukradenu. D’Angelo Russell je ubacio 23 koša, podijelio osam dodavanja i uhvatio četiri skoka. Također je imao i tri blokade.  Kod Hawksa najbolji je bio Dwight Howard s 31 košem i 11 skokova uz odličan šut 12-16. Još jedan igrač Hawksa je bio jako dobar, a to je Tim Hardaway Jr. Imao je 26 koševa, a šut mu je bio 8-10. Ovo je bio prvi poraz Hawksa u sezoni.

Boston Celtics – Chicago Bulls 107:100

Celticsi su se ovaj put uspjeli osvetiti Bullsima koji su im nanijeli poraz u drugoj utakmici sezone. Celticsi su nastupili bez Ala Horforda. Cijela prva petorka je imala dvocifrene učinke dok je klupa bila malo zapostavljena. Najbolji su bili Amir Johnson s 23 koša, šest skokova, tri dodavanja, tri ukradene i dvije blokade. Isiah Thomas je također postigao 23 koša i još je uspio podijeliti 10 dodavanja. Jimmy Butler je bio najbolji kod gostiju s 23 koša i devet skokova.

Memphis Grizzlies – New Orleans Pelicans

Pelicansi su upisali i peti poraz u novoj sezoni, a Anthony Davis je odigrao najlošiju utakmicu u ovom početku sezone. Imao je samo deset koševa i 10 skokova uz očajan šut 3-13. Najbolji kod njih su bili igrači s klupe Langston Galloway i Buddy Hield s po 18 koševa i Lance Stephenson s 21 košem, četiri skoka i šest dodavanja. Kod Grizzliesa Mike Conley je imao 20 koševa, JaMychal Green 21 koš i šest skokova. Memphis trenutačno ima omjer 3-0 kod kuće uz dva poraza na gostovanjima.

Utah Jazz – Dallas Mavericks 97:81

Jazzeri su uspjeli doći do uvjerljive pobjede nad slabašnim Dallasom koji još ne zna za pobjedu. George Hill je imao 25 koševa, šest skokova i četiri dodavanja. Pridružio mu se i Rodney Hood s 22 koša i sedam skokova kao najistaknutiji pojedinci. Dallas je odigrao očajno, a pošto moramo nekoga izdvojiti to će biti Harrison Barnes koji je imao 14 koševa i dva skoka.

Phoenix Suns – Portland Trail Blazers 118:115 (OT)

Sunsi su napokon uspjeli doći do pobjede i to nakon produžetaka protiv Blazersa. Devin Booker se i dalje malo muči na početku nove sezone, ali zato s ubačajima nema problema T.J Warren koji je upisao 27 koševa i sedam skokova, kao i dvije ukradene. Eric Bledsoe je imao 20 koševa, sedam skokova i četiri dodavanja. Dragan Bender nije imao minutažu u ovom susretu. C.J. McCollum i Damien Lillard su bili kolovođe u redovima Blazersa. McCollum je postigao 24 koša uz četiri skoka i isto toliko asistencija, dok je Lillard upisao 27 koševa, pet skokova i isto toliko asistencija.

Los Angeles Clippers – Oklahoma City Thunder 83:85

Nijedan igrač u redovima Thundera nije imao dvocifreni broj koševa osim Russella Westbrooka, no nijedan igrač nije imao ni dvocifren broj izgubljenih ali je ipak bilo sve to dovoljno da se izdrži teško gostovanje kod Clippersa. 35 koševa, šest skokova i pet dodavanja ali i deset izgubljenih je bila statistika Russella. Kod Clippersa ćemo izdvojiti Chrisa Paula koji je imao 15 koševa, 11 skokova, devet dodavanja i šest ukradenih. Thunderi su i dalje neporaženi, dok su Clippersi upisali svoj prvi poraz.

Latest Posts

NE PROPUSTITE