Tuesday, January 31, 2023

ZADNJE OBJAVE

Dvorana Kobe Bryant

Ove godine dolazak Kobe Bryanta i Lakersa na dvoboj u Philadelphiju 16. prosinca biti æe od posebnog znaèaja za jednog od najboljih igraèa lige. Naime, njegova srednja škola, Lower Merion, je odluèila veæ sada odati poèast svojoj najveæoj zvijezdi i buduæem Hall of Fameu, tako što æe svoju dvoranu nazvati po njemu.

- Advertisement -

“Tamo je zasigurno put prema NBA ligi postao realna opcija. Puno vremena sam proveo u toj dvorani, sa ljudima koji su me podržavali i koji me i danas podržavaju. Bit æe mi lijepo ponovno se vratiti tamo” rekao je Kobe.

“Kobe je i dalje ostao u kontaktu i iznimno je darežljiv, ne samo sa financijskom pomoæi, nego i sa svojim vremenom, te je ovo naèin na koji se ova zajednica može zahvaliti,” rekao je Doug Young, glasnogovornik škole.

Bryant i danas zna nazvati svoga bivšeg trenera Gregga Downera te sa njim razgovarati o nekim akcijama i dobrim trenucima iz prošlosti. Kada košarkaška momèad osigura playoff, Bryant uredno održi motivacijski govor na mobitelu koji momcima bude inspiracija za buduæe utakmice. Za vrijeme offseasona redovito posjeti školu kako bi iste te momke upoznao, a u isto vrijeme da vidi stare prijatelje.

- Advertisement -

Kobe Bryant je zakljuèio svoju srednjoškolsku karijeru kao najbolji strijelac svih vremena u povijesti Južnoistoène Pennsylvanije sa 2883 poena. Kao maturant dobio je nagradu za najboljeg srednjoškolskog igraèa godine u izboru USA Today – a, sa prosjekom od 30.8 koševa, 12.0 skokova, 6.5 asistencija, 4.0 ukradene lopte i 3.8 blokada po susretu.

Odveo je Lower Marion do prvog naslova države PA nakon 42 godine, sa 32–3 rekordom i posljednjih 27 pobjeda u nizu. Pokupio je još brojne nagrade, a bio je izabran i u McDonald’s All – American ekipu, te je u poslijednje tri godine odveo Lower Marion na omjer od 77 pobjeda i 13 poraza.

Sve to je uvjetovalo da u NBA ode izravno iz srednje škole, te postao prvim igraèem u povijesti Lakerse koji je napravio ovaj korak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE