Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dwane Casey novi trener Raptorsa?

Trenutni asistent Ricku Carlisleu u NBA prvacima Dallas Mavericksima, Dwane Casey, je zapeo za oko Toronto Raptorsima u vezi pozicije glavnog trenera. Naime, Raptorsi traže nasljednika Jaya Triana oko dva tjedna jer su mu odbili produžiti trogodišnji ugovor koji je istekao poèetkom ovog mjeseca.

Toronto je poèeo potragu za novim trenerom u Bostonu, odakle su htjeli dovesti trenutnog pomoænika Docu Riversu i bivšeg trenera Minnesota Timberwolvesa, Lawrencea Franka, ali im se interes smanjio kada su poèeli pregovore sa Caseyjem koji bi se uskoro mogli finalizirati.

Interes za Caseyjem je oèit jer Raptorsi hitno trebaju rješenja koja bi popravila najlošiju obranu lige. Casey je poznat kao obrambeni guru i njegova uloga u ovogodišnjem doigravanju za Mavse je bila ogromna, ponajprije zbog njegovih obrambenih shema koje su zaustavljale najbolje igraèe u ligi poput Kobea Bryanta, Kevina Duranta, Russella Westbrooka i LeBrona Jamesa.

Casey je imao iskustvo glavnog trenera u Wolvesima tijekom sezone 2006-07 kada je ostvario omjer od 20-20, a otada je radio kao pomoænik u Teksasu. Prošlo je ljeto odbio dvije ponude za glavnog trenera, od Atlante Hawksa i Los Angeles Clippersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE