Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dwight Howard na meti nekoliko ekipa

Ovo ljeto će biti burno za Huston Rocketse. Morati će praviti neke promjene zato što trenutna ekipa ne funkcionira na način na koji bi to željeli. Jedan od igrača koji će napustiti Huston je trideset jednogodišnji centar Dwight Howard. Nekoć dominantni centar, koji i nije imao sezonu za pohvalu, će na ljeto postati slobodan igrač.

Već je poznato kako je Chandler Parsons rekao kako bi želio vidjeti svog bivšeg suigrača Howarda u dresu Dallas Mavericksa. Nažalost, za Parsonsa, ta želja najvjerojatnije neće biti ispunjena. Realno gledano, četiri ekipe odskaču od ostalih kao potencijalna odredišta za Howarda, a to su: Orlando Magic, Milwaukee Bucksi, Portland Trail Blazersi i Charlotte Hornetsi.

Ovo je već drugi put ove godine kako se Howard povezuje s Orlandom. U ožujku se pričalo kako je superman zainteresiran za povratak na Floridu. Magic može potpisati Howarda, a to bi i podiglo navijače i Howarda koji se tako vraća na mjesto koje poznaje. Uz općenito mladu ekipu, Orlando ima i jako potencijalnog Nikolu Vučevića na poziciji centra koji bi mogao pokupiti nešto od, već iskusnog, Dwighta Howarda. U takvoj ekipi Howard bi mogao biti vođa i primjer mladim igračima. Možda bi se s ovim povratkom donekle oživjela ona zvijer koja je Howard nekad bio.

Bucksi su prošlog ljeta pokušali dovesti Howarda na prošlom prijelaznom roku, ali se tada Dwight nije htio odreći svog ugovora s Rocketsima. Ipak, Dwight je tada izjavio kako mu se sviđa Milwaukee što odmah otvara mogućnost suradnje Howarda i Bucksa. U Bucksima bi mogao dobiti dobru minutažu s Gregom Monroeom koji je bio najbolji big man ekipe.

Portland bi s Howardom predstavljao još veću prijetnju u doigravanju. Ekipa kojoj su snove o tituli uništile ozljede se ponovo uzdigla te s dobrom obranom u reketu te zabijanju iz low posta  koje donosi Howard mogu ponovo ozbiljnije razmišljati o približavanju tituli NBA prvaka. Uz zvijezdu Damiena Lillarda Howard bi mogao procvjetati.

Hornetsima, kao i Portlandu, Howard donosi dobru obranu u reketu , zabijanje iz u low postu iz pick and rolla ili alley oopa te iskustvo koje bi ovoj ekipi pomoglo pogotovo u doigravanju. Hornetsi trenutno igraju s Heatom u doigravanju i vode 3-2 što pokazuje Howardu da dolazi u situaciju gdje ekipa ima potencijal i koja bi se ,uz par dobrih poteza, mogla probiti duboko u doigravanju.

No, s dolaskom Howarda očekivanja bi se promijenila. Od svih ekipa bi se tražilo više. Ni sam ulazak u doigravanje više ne bi bio dovoljan. Pitanje je žele li se te ekipe staviti u tu poziciju ili još razvijati mlade igrače i gledati u budućnost? Na to pitanje će ekipe morati odgovoriti ovog ljeta. Sve te ekipe nisu poznate po dovođenju „velikih“ igrača pa bi dovođenje igrača Howardova kalibra, što je rijetko za ovakve ekipe, bila promjena.

Howard više nije elitni igrač koji bi bio središte svih tih ekipa, ali je jedan od boljih centara u ligi i pokazuju njegove brojke. Imao je 11,8 skokova po utakmici što ga stavlja na 4. mjesto u ligi. Kad se na to nadodaju solidnih 13,7 poena te 1,6 blokada dobije se dobar igrač koji može pridonijeti bilo kojoj ekipi. Dobro bi došao small market ekipama poput Bucksa ili Magica koji će sigurno na ljeto oslobađati cap space kako bi doveli Dwighta. Samo je pitanje hoće li on shvatiti da nije više ono što je bio i prihvatiti ulogu koju mu ove ekipe ponude.

Latest Posts

NE PROPUSTITE