Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dwight Howard najbolji obrambeni igraè

Dwight Howard je postao prvi igraè u povijesti lige koji je tri godine zaredom odnio nagradu za najboljeg obrambenog igraèa godine, a po ukupnom broju nagrada, samo Ben Wallace i Dikembe Mutombo imaju jednu više.

Howard je na prosjeku od 14,1 skoka, 2,3 blokade te 1,3 ukradene lopte po susretu, što ga èini drugim u ligi po skokovima, iza Kevina Lovea, te drugim po blokadama, iza Andrewa Boguta. Meðutim, ono što se ne vidi u statistici, jest u stvari njegova dominacija u reketu kojom zastrašuje protivnièke igraèe od prodora.

“Ovo mi toliko mnogo znaèi, jer sebe ponajprije uzimam za odliènog obrambenog igraèa, te se smatram sidrom svoje ekipe. Znati da ovakav uspjeh nije nitko prije mene napravio, samo mi govori da se zahvalim Bogu što mi je pomogao da još jednu sezonu prebrodim bez ozbiljnijih ozljeda. Meðutim, ono što još više želim, jesu pobjede moje ekipe, a moja igra u obrani mora svaku utakmicu biti na najvišem nivou kako bi došli do cilja kojeg želimo”, rekao je vidno sretni Dwight Howard.

Stan Van Gundy je nakon ovoga izazvao Howarda na pohod na èetvrtu i petu uzastopnu titulu: “Sa sigurnošæu mogu reæi da smo mi jedna od najboljih obrambenih ekipa u ligi ponajprije zahvaljujuæi Dwightu. Da nema njega, od jedne od tri najbolje, vjerojatno bi bili zadnja ekipa po obrambenom uèinku. On je najbolji obrambeni igraè lige, i to uvjerljivo.

Da je tako govori podatak da je od 120 prvih mjesta u izboru, Howard dobio èak 114. Iza njega su se redom našli Kevin Garnett, Tyson Chandler, Tony Allen, Rajon Rondo, Andrew Bogut itd.

“Želim se zahvaliti i svojim suigraèima koji svojim protivnicima dopuštaju da prodiru u reket, te tako mene tjeraju da lijepim blokade, radim prekršaje i dobivam tehnièke. Našalio se malo Dwight. Ili ipak nije.

Ova bi nagrada ipak mogla biti samo utješna za Howarda, jer nagrada na MVP-a sezone æe vjerojatno otiæi u ruke Derricka Rosea, a Howard biti drugi ili treæi (LeBron James kao glavni preostali kandidat).

U sluèaju da dobije i nagradu za najkorisnijeg igraèa sezone, postati æe tek treæi kojemu je u istoj sezoni uspjelo poæi za rukom osvojiti nagradu za najboljeg obrambenog i najkorisnijeg igraèa. To su samo uspjeli Michael Jordan 1987-88, te Hakeem Olajuwon 1993-94.

Latest Posts

NE PROPUSTITE