Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dwight Howard o Lakersima, svojim igrama i odnosu s Bryantom

Trebala je ovo biti uspješna sezona za Los Angeles Lakerse. U predsezoni sastavljena je odlična ekipa, s tri franšizna igrača. Lider ekipe Kobe Bryant fizički i igrački djeluje nikad bolje, u Steveu Nashu Lakersi su napokon dobili pravog razigravača, a od Dwight Howarda se očekivalo da zakrpa obrambene rupe i zakuca desetak lopti po utakmici.

Razvoj situacije tijekom sezone nije išao u smjeru koji su Lakersi priželjkivali, i kandidati za osvajanje titule su postali tek ekipa koja se bori za playoff, a od spomenute trojice igrača najviše se očekivalo od najmlađeg Howarda koji se nije uspio nametnuti u velikoj mjeri.

Howard je odlaskom iz Orlanda želio novi grad, novu ekipu i novog trenera, a sve je to dobio u Los Angelesu, ali je ubrzo postao glavna meta kritika zbog svojih slabih igara, nezalaganja, stalnih ozljeda, pa čak i zbog toga što je nosio traku na glavi. U posljednje vrijeme Dwight je ipak počeo prikazivati igre po kojima je postao poznat i cijenjen kao jedan od najdominantnijih centara u NBA ligi, a u kratkom intervjuu što ga je dao za jedan američki radio Superman se osvrnuo na probleme tijekom sezone koje je imao, na odnos s Bryantom i bivšim trenerom Stanom Van Gundyjem, i planove koje ima za budućnost.

Kao jednog od glavnih uzročnika njegove lošije sezone Howard je istaknuo osobni psihološki motiv: Prethodni dio sezone nije bio zabavan za mene. Cijelog sebe sam unosio u pobjede i poraze, i uvijek sam želio biti ono što jesam, a u velikom dijelu sezone svi su bili iznervirani mojim smijehom, nošenjem trake na glavi i sličnim stvarima. Sve to je bolno utjecalo na mene, na moje igre pa zatim i na moje suigrače. Nisam to želio, želio sam biti ono što jesam, i igrati košarku slobodno.

Loša situacija za Howarda se počela mijenjati nabolje kada se doveo u odličnu fizičku spremu: “Na početku sezone nisam bio sto posto spreman i gubili smo utakmice. Tada sam slušao različite kritike na moj račun i ljudi su govorili da me se Lakersi trebaju riješiti. Nije mi bilo ugodno, posebno zato što sam prethodno prošao kroz period oporavka od ozljede, a zatim sam zaradio ozljedu ramena. Sve je bilo protiv mene i morao sam nešto promijeniti. Vratio sam se osnovama, počeo više igrati, trenirati i raditi na kondiciji. Sada se osjećam fizički puno spremnijim nego ranije i sretan sam. Nije to još uvijek ona spremnost iz razdoblja kada sam igrao za Orlando, ali napredujem.”

Mediji su tijekom sezone puno pisali o sukobu unutar svlačionice Lakersa između Bryanta i Howarda, a o svom odnosu s Bryantom Dwight kaže: “Nismo najbolji prijatelji, ali razumijemo situaciju u kojoj se nalazimo. Poprilično smo bliski u razmišljanjima što sve trebamo napraviti da bi pobijedili i podignuli razinu igre.”

Zahvalio je Howard svom bivšem treneru iz Orlanda, Van Gundyju, koji ga je učinio boljim igračem: “Zahvalan sam Stanu što me  gurnuo preko mojih granica. Davao mi je do znanja ako nešto ne radim kako treba, ako ne igram dobro, a radio je to zato što je bilo potrebno za ekipu. Zahvalan sam mu na svemu što je uradio za moju igru i mislim da se puno igrača kojima je Stan bio trener osjeća zahvalnima.”

Na koncu se Howard osvrnuo na svoju budućnost u dresu Lakersa: “Ne mogu sa sigurnošću reći što će biti u budućnosti. Trenutno sam isključivo koncentriran na ekipu i događanja na terenu. Mislim da je ovo sjajno mjesto za mene, ali trenutno razmišljam samo o tome kako da uđemo u doigravanje i ostvarimo uspjeh tamo.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE