Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dwight Howard poput Hakeema Olajuwona

Dwight Howard, popularni Superman, sve je navijaèe Orlanda na poèetku ove sezone podsjetio na dane kada je sastav sa Floride vodio Shaquille O’Neal.

Trenutaèno Orlando ima omjer 5-3 s tim da je vrijedno znati kako su od posljednjih šest utakmica dobili pet. Trenutaèno su na proputovanju Zapadom, a idejni voða momèadi je Dwight Howard. Robusni centar je tijekom ljeta bio neizostavni èlan amerièkog Dream Teama koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, a trenutaèno ga mnogi vide kao jednu od najdominantnijih osoba u NBA ligi.

U posljednjoj utakmici, na gostovanju kod Oklahoma Cityja, Howard je utakmicu završio sa 30 poena, 19 skokova i 10 blokada. Takav “triple-double” s minimalno 30 poena i 10 blokada posljednji je u NBA ligi ostvario Hakeem Olajuwon. Bilo je to tijekom sezone 1986./87.

Isto tako, Howard je sedam puta (od osam utakmica ove sezone) upisao “double-double” uèinak ili, još toènije, ukupno 228 u karijeri. Ovaj trostruko-dvostruki uèinak kod Oklahome je bio premijerni u karijeri ovog 23-ogodišnjaka.

Kako sada igra Howard, tako je nekada u Orlandovom dresu igrao Shaquille O’Neal. Navijaèi Orlanda se nadaju kako ih, kao nekada Shaq, sada Howard može odvesti do velikog NBA finala, a možda i korak dalje.

Podsjetimo, Orlando je jednom u povijesti igrao NBA finale. Bili su “pometeni” od Houstona 1995. godine, a Shaqa je zaustavio baš spomenuti Hakeem Olajuwon.

Howardova statistika ove sezone:
vs. Atlanta (22 poena, 15 skokova, 5 blokada)
vs. Memphis (14 poena, 14 skokova, 3 blokade)
vs. Sacramento (29 poena, 14 skokova, 5 blokada)
vs. Chicago (22 poena, 15 skokova, 5 blokada)
vs. Philadelphia (14 poena, 8 skokova, 3 blokade)
vs. Washington (31 poen, 16 skokova, 3 blokade)
vs. Portland (29 poena, 19 skokova, 1 blokade)
vs. Oklahoma City (30 poena, 19 skokova, 10 blokada)

Latest Posts

NE PROPUSTITE