Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dwight Howard: Van Gundy je odlièan trener

Sudeæi prema rijeèima generalnog menadžera Orlando Magica Otisa Smitha, trzavice na relaciji trenera Stana Van Gundya i vodeæeg igraèa Dwighta Howarda su stvar prošlosti. Naime, u posljednjih nekoliko dana smo mogli èitati kako je Howard svojim ostankom u Orlandu navodno postavio ultimatum odlaskom dugogodišnjeg trenera s Floride.

Prije subotnje utakmice sa Sixersima Otis Smith je demantirao špekulacije o tome da je Dwight tražio trenerovu smjenu. “Nikada nije to tražio od mene, nisam èuo ništa u vezi toga,“ izjavio je Smith samo nekoliko dana kasnije nakon što je Van Gundy priopæio javnosti Howardovo nezadovoljstvo.

“Griješi, i nije smio tako postupiti pred novinarima,” dodao je generalni menadžer Orlanda.

Sve negativne iskre su se pojavile nakon prijelaznog roka, kada je Dwight produžio vjernost s Orlandom na dodatnu godinu u nadi da æe vodstvo kluba uèiniti sve kako bi najbolji centar današnjice upravo s Magicom osvojio svoj prvi naslov.

“Nikada neæu ostaviti ekipu na cijedilu, neka to svi znaju. Imao sam slabu utakmicu, ali kakogod, ekipu nikada neæu razoèarati,“  izjavio je Dwight, pritom mislivši na nešto lošiju utakmicu protiv Knicksa kada je zabio ‘tek’ osam poena. No, zato je Howard odlièno odgovorio na sve kritike veæ u slijedeæoj utakmici protiv Sixersa, upisavši nevjerojatnih 20 poena i 22 skoka.

Vratimo li se treneru Magica, važno je napomenuti kako je Otis Smith razgovarao sa svojim trenerom i upitao ga da li ima namjeru ispuniti ugovorno obeæanje koje ga za klub veže i naredne sezone. Van Gundy je na tu situaciju odgovorio u svom stilu: “Na to pitanje nemam odgovora. Ne znam ni tko æe slijedeæe sezone igrati za nas. Namjeravam se vratiti, odnosno ostati u Orlandu, ali odluka nije na meni.”

Oèito s time nema više problema ni sam Dwight Howard: “Moramo se poštivati, usprkos tome da se uvijek i ne slažemo. Kao trenera, Stana iznimno poštujem, zadnjih pet godina odlièno vodi našu momèad. Štogod da se dogodilo i  izgovorilo, to je sada prošlost, moramo se okrenuti nadolazeæim utakmicama.”

Howardovom izjavom otvara se mnoštvo upitnika, u prvom redu zbog èega je Van Gundy izgubio Dwightovo povjerenje, i što je uopæe s Howardovim mišljenjem o Van Gundyu èovjeku, a ne Van Gundyu treneru. Bilo kako bilo, èak je i Otis Smith izjavio kako je sada sve u redu i kako se dva glavna aktera ove sapunice trebaju okrenuti novim izazovima koje im aktualna sezona donosi.

Za kraj dodajmo kako Orlando veæ noæas èeka nova utakmica, kada æe pred domaæom publikom odmjeriti snage s Detroit Pistonsima, koji u zadnje vrijeme igraju više nego solidno. Ipak, na sreæu momèadi s Floride u Pistonsima su puno bolji na domaæem terenu nego na gostovanjima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE