Wednesday, June 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dwyane Wade u Chicagu!

Da, dobro ste pročitali, legenda Miami Heata, i njihov najbolji igrač u povijesti Dwyane Wade, nakon 13 godina provedenih u klubu odlazi u Chicago Bullse, kako nam javlja nenadmašni Adrian Wojnarowski.

Da bi potpisali Wadea Bullsi su se morali odreći dva igrača, a izbor je pao na Mikea Dunleavyja i Josea Calderona. Prvi je putem tradea otišao u Cleveland u zamjenu za praktički ništa. Bullsi će dobiti prava na nekoliko igrača koji igraju u Europi ili nekom drugom kontinentu a Cavsi su ih jednom u prošlosti odabrali na draftu. Calderon koji je nedavno došao u Chicagu iz New Yorka u tradeu za Derricka Rosea karijeru nastavlja u Lakersima. Da bi ga “uvalili” Lakersima Bullsi su se navodno morali odreći i picka druge runde iz neke buduće godine, a dobili su kao i u slučaju s Clevelandom prava na nekog igrača koji nikada nije zaigrao u NBA ligi, još uvijek nije poznato koga.

Nakon što je Hassan Whiteside dobio maksimalan ugovor od Miamija Wade je krenuo pregovarati s nekoliko ekipa u NBA ligi jer je postalo jasno da mu Miami neće ponuditi veći ugovor nego Whitesideu i da će opet biti slučaj kako legenda Miamija i ovaj put neće biti najplaćeniji igrač franšize. Naime, od dolaska Wadea u ligu i sezone 2003/04 ovaj bek šuter nikada nije bio najplaćeniji igrač ekipe. Na rookie ugovoru prve četiri sezone to i nije mogao biti, ali nakon toga plaćeniji od njega bili su: Shawn Marion, Jermaine O`Neal, Chris Bosh i LeBron James u periodu “velike trojke”, nakon Jamesovog odlaska Bosh je imao veću plaću od Wadea, a sada je to trebao biti Whiteside. Očito je Wade bio nezadovoljan ovim tretmanom Heata u momentima kada mu se karijera bliži kraju i kada su najbolji igrački dani iza njega, pa je spakirao kofere i vratio se u rodni grad Chicago.

Vrlo je upitno kako će se uklopiti u momčad koja po prirodi stvari “pripada” Jimmyju Butleru i koja na jedinici ima Rajona Ronda. Još je upitnije kako će ta ekipa izgledati na terenu jer je Nikola Mirotić najbolji šuter među startnih 5. Wade, Butler i Rondo, se najbolje osjećaju kada imaju loptu u rukama, posebno Wade i Rondo koji su blago rečeno “klimavi” sa šutom, ali i obranom zadnjih godina. Trener Bullsa Fred Hoiberg na sveučilištu je volio igrati s 5 šutera na parketu, a Bullsi su sada u situaciji da u startnoj petorci imaju trojicu koji nikada ne šutiraju trice što će Bullsima sigurno tijekom sezone stvarati velike probleme.

Na kraju treba spomenuti i vlasnika Bullsa Jerryja Reinsdorfa koji je sigurno kumovao ovom dolasku Wadea. Reinsdorf je jedan od samo nekolicine NBA vlasnika kojima je košarkaška franšiza jedini izvor prihoda. Zbog toga je ovaj čovjek tisuću puta označen kao jedan od najvećih “škrtica” u ligi. Wade bi trebao dobiti ugovor od oko 25 milijuna dolara na dvije godine, ali to mu ne plaća Reinsdorf nego liga od svojih ugovora s TV kućama jer mu ugovor ulazi pod salary cap, ali dolaskom Wadea Reinsdorf si je priskrbio punu dvoranu, bogate sponzorske ugovore i sve ostalo što ide uz to a direktno puni džep vlasniku. Izgleda da su rezultati i ovaj put kod Bullsa u drugom planu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE