Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dwyaneu Wadeu nova rola u Bullsima

Legenda Miami Heata, i sadašnji igrač Chicago Bullsa, Dwyane Wade je uvijek imao bogat repertoar poteza u svojoj igri. Mogao je, i još uvijek može, svašta, ali šut za tri mu nikad nije bila jača strana.

Ipak, Fred Hoiberg je odlučio dati Wadeu dopuštenje da „baca“ trice koliko god želi. To donekle opravdava nevjerojatna činjenica da je Wade u doigravanju imao 52,2% uspješnosti za tri, nakon što je u sezoni imao samo 15,9%.

Wade je na to rekao kako je to za njega nešto novo. Rekao je kako se uvijek pričalo o tome kako on ne šutira trice, ali mu nitko nikad nije mogao oduzeti ono što je on htio i zašto bi onda radio nešto drugo. Rekao je da sada, kada mu to oduzmete, on može zabiti tricu te kako nije Doug McDermott ili Nikola Mirotić, ali kako se osjeća ugodno i iza linije za tri i kako ćemo vidjeti puno više šutnutih trica od njega zato što je sada veća mogućnost da će ju zabiti.

Otkako je obznanjeno da će Wade igrati u tandemu s Rajonom Rondom, odmah se počeo nazirati veliki problem. Nijedan od te dvojice nije dobar u šutu za tri. To olakšava život protivničkoj obrani tako što se jednostavno odmaknu od njih. Ipak, ako je Wade uspio zadržati onaj ritam iz doigravanja to će mu uvelike pomoći, pogotovo sada kada dolazi u završne godine svoje karijere u kojima gubi onu brzinu  i agilnost po kojoj je poznat.

Latest Posts

NE PROPUSTITE