Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Džeba: Kako je prijatelj uživao u Torontu

Protekli tjedan je u Torontu, toènije u Kanadi nekoliko dana proveo moj dobar prijatelj, mariborski košarkarski trener, Gregor Balek (na slici). Balek glasi za osobu koja èesto putuje, kojeg nose noge po svijetu i koji je vidio sve i svašta. Najèešæe je na crnom kontinenti, Africi, ali zna otiæi i na onu stranu Atlantika, u Ameriku gdje redovito pogleda po koju NBA utakmicu.

Veæ je drugi puta otišao u Toronto gdje je proveo nekoliko dana, a iz Kanade je napisao i tri bloga za slovenski NBA portal. Dolazak u Toronto po njegovim rijeèima nije bio problem, osim nekoliko dodatnih kontrola zbog vize, ali najbitnije na aerodromu bilo je pitanje policajcima znaju li tko je Rašo Nesteroviæ. Naravno znali su. Nažalost, nije znao da æu ja njegovo putovanje baciti u moju novu kolumnu pa nije isto pitanje postavio za Spliæanina Roka Lenija Ukiæa. No vjerujemo da ako su znali za Rašu znali bi i za našega Roka.

I tako je prvi dan proveo u Air Canada Centru, gdje je pogledao NHL utakmicu, po slikama nije bilo baš jako zanimljivo, osim… Osim naravno prelijepih hostesa. E da mi je takvih vidjeti na HRT-u za vrijeme utakmica Medvešèaka, išao bih i ja redovito u smjeru Zagreba. Inaèe, nije bilo sve toliko dosadno, Gregor je mogao prisustovati mehiškom valu od 18.000 ljudi – fenomenalno.

Za nas sve je najzanimljiviji bio onaj drugi dan, dan NBA-a. Sudar domaæeg Toronta i Sacramento Kingsa (fotografije s utakmice). Sudar dvojice slovenskih igraèa – Rašo vs. Beno (Udrih). Prije toga naravno morao se popeti na neboder od 550 metara, vjerojatno znate o èemu je rijeè. Naravno o CN Toweru.

I kako je sama utakmica izgledala možete pogledati na dnu kolumne u kratkom re-capu utakmice, bitno je bilo to što je tu utakmicu briljirao Chris Bosh i on je nažalost bio jedan od rijetkih koji se nisu na papiriæ potpisali dvojici talentiranih mariborska košarkaša koji su sa Gregorom provodili lijepo vrijeme u Kanadi. LIJEPO? Pa kaže on lijepo, sunèano ali bome i hladno – 10°C.

Kakva je velièina Chris Bosh? O Calderonu, Türkoglu i drugima neæu pisati jer æete sve vidjeti na slikama, dok je Bosh imao hrpu novinara koji su ga zbog dobre igre skoro pojeli, no on je izašao iz svlaèionice i pozdravio Baleka i njegovo društvo te odletio na obavezne intervjue.

Tako je Balek odlièno organizirao svoje putovanje gdje je poveo sa sobom dva mladiæa koji su vidjeli svoje uzore sa svega 10 metara kako igraju, a uz to su s njima i poprièali. Dobili su i orignal kape koje im je poklonio Rašo te orginal dresove Raptorsa sa njihovim imenom i prezimenom.

I tako je njegovo putovanje na kraju završilo u luksuznoj limuzini, kaže mi da to nije bilo u planu, ali da je to hotel sredio. Došao mi je tako prijatelj živ i zdrav, sa puno slika i video zapisa (video zapisi æe doæi za nekoliko dana na portal – ima puno zanimljivosti sa NBA utakmice). No,  ponovno za kraj mene su se dojmile slike sa utakmice, ali naravno ne letovi Bosha i drugih, nego opet prelijepe navijaèice. Ako mi ne vjerujete jednostavno pogledate slike i uvjerite se sami.

Hvala Gregor za blogove, znam da æeš se potruditi proèitati ovu kolumnu do kraja, valjda èeš sve razumijeti jer sam pisao o tebi, a ako nisi nema veze imaš Google translate.

E dragi moji vidite kako si možete u tri dana napraviti lijepo putovanje i vidjeti NBA? Ako želite i vi tako, slobodno mi se javite na filip.dzeba@nba-croatia.com, to æe mi biti samo jedno olakšanje da znam da nisam jedini koji bi volio u ono vrijeme biti sa Gregorom, oprostite, kanadskim navijaèicima.

FOTOGRAFIJE IZ TORONTA:

Latest Posts

NE PROPUSTITE