Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Džeba: Netsi okreæu novu stranicu

Najskuplji Rus, Mihail Prohorov ovog ljeta kupio je mrežice iz predgraða New Yorka, ali to ipak nije bio glavni dogaðaj u gradu. Najviše je vjernike Netsa pogodila vijesti da odlazi dugogodišnja zvijezda, leteæi Vince Carter.

Nazvali to razdoblje poslije Air Canade ili dolaskom Mihaila Prohorova potpuno je svejedno. U svakom pogledu je jasno da Netsi rade planirano, dugoroèno i zasad izgleda dosta sigurno. Dolazeæe ljeto donosi nam mnogo odliènih slobodnih igraèa, u prvom redu LeBrona Jamesa koji je tiha želja ljudi iz New Jerseya ali i susjednih Knicksa. No  ipak ni to nije glavno, pitanje je da li æe Prohorov iæi koracima svojih pijanih prijatelja milijardera ili æe konèano svoje financijsko stanje znati povezati sa dugogodišnjim planovima gdje (tvrde) temelje veæ ima pripremljene.

Ovog ljeta nisu puno mijenjali osim zamjene sa Orlando Magicom tu su još samo tri novaka. Otišli su Vince Carter i Ryan Anderson, a došli Rafer Alston, Tony Battie i Courtney Lee. Kada dodamo dvojici mladiæa, Devinu Harrisu i Brooku Lopez veoma talentiranog Leea te prvi izbor Netsa na ovogodišnjem draftu, Terrence Williamsa imamo daleko najtalentiraniju ekipu lige. Uz to tu je jako korisni Yi koji æe klubu puno donijeti i u marketinškom smislu, pošto ozljedom Yao Minga postaje najbolji Kinez u NBA ligi. Nikako ne smijemo zaboraviti na Chrisa Douglas-Robertsa ali ni na borbenog Seana Williamsa.

Courtney Lee za mene je jedan od najveæih talenata na poziciji bek-krila, a proteklu je sezonu  završio kao najveæi tragièar NBA finala zbog jednog polaganja što je na drugi pogled bila i jako korisna stvar. Dodatna motivacija i grižnja savjet za još veæi, brži napredak je uvijek dobrodošla, njegove obrambene sposobnosti nisu nikako sporne, rijeè je o igraèu koji je u svojoj prvoj sezoni imao zadaæu èuvanja Kobea Bryanta, a zasad nije ni zatajio u napadu gdje je pokazao da bi sa više lopti podigao svoje brojke. O Devinu Harrisu nepotrebno je trošiti rijeèi, a zanimljivo je bilo ono što sam do sada proèitao o novopridošlom mladiæu sa sveuèilišta Louisville, Terrenceu Williamsu koji je tip igraèa poput Leea. Snažan obrambeni igraè s nešto lošijim šutom, no trenutni video klipovi na raznim web-stranicama nakazaju da su skauti Netsa ponovno imali nos za biranje igraèa. Zašto ponovno? Protekle godine ubrali su svog sada kralja pod košem, Brooka Lopeza, igraèa koji sa oèekivanim razvojem može doði do All-Star nivoa, a rookie sezona sa 13 koševa, 8 skokova, 1 asistencijom te 80%-tnim šutom iz igre daje puno optimizma navijaèima Netsa.

Puno je govora o Brooklynu i LeBronu Jamesu koji su trenutno otežavajuæa stvar za igraèe Netse koji se veæ ove sezone mogu i moraju nositi sa svim ekipama u ligi, a uloga promatraèa u ovoj sezoni može ih samo još više i brže lansirati prema vrhu. Sjetimo se samo Leeovih Magica protekle godine, zašto ovog ljeto to ne bi mogli ponoviti i Netsi?

Latest Posts

NE PROPUSTITE