Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Džeba: Netsi ulaze u povijest?

Odigrati 17 utakmica i sve izgubiti. Ljudi moji kakav to mora biti osjeæaj? Izgleda mi nestvarno i još kada vidim da stoji uz to ime ekipe za koju navijam od kada znam za NBA sve mi postane kao neka bajka.

Prije dva mjeseca napisao sam da Netsi okreæu novu stranicu i nisam puno pogriješio, ali samo u naslovu. Doista okreæu novu stranicu, bojim se da ne uðu u povijest kao ekipa sa najlošijim omjerom. Ukoliko pogledamo statistiku najlošijih omjera nakon 17 utakmica Netsi su zauzeli veæ vodeæe mjesto, no trenutno ga još dijele sa Miami Heatom iz sezone 88/89. Tada je u tih 17 utakmica u dresu Heata bio najbolji strijelac Kevin Edwards, (13.8), dok trenutno kod Netsa je najbolji Brook Lopez sa 18,4 koša po susretu. Miami je tada sezonu dogurao sa 15 pobjeda i 67 poraza, što na kraju izgleda odlièno ukoliko usporedimo to sa 76ersima iz 72/73 kada su uspjeli pobijediti samo 9 puta.

Sutra, toènije 3. prosinca, kada æe Netsi igrati protiv Mavericksa, ta æe utakmica ipak biti nešto više, jer ukoliko izgube Netsi æe do kraja godine i do prvih 18 susreta sljedeæe sezone biti upisani u povijest NBA lige, kao ekipa sa najlošijim omjerom. Lijepo zvuèi biti upisan u povijesti, no nekada se valja potruditi da i to izbjegneš. A, još gore kada bi to sve skupa uèinio najbolji igraè Netsa u ovom desetljeæu, Jason Kidd u dresu Dallasa.

Krenuli su tako Netsi u lov za Sixersima da ulove 25 godina stari rekord. Sve to skupa meni izgleda pretužno, jer na papiru to meni izgleda sve toliko uvjerljivo da nakon onog  prvog poraza i zadnje sekunde nije jasno što se to dogodilo u glavama igraèa Netsa. Negdje sam išèeprkao da je najlošija sezona Netsa bila 1989-90 kada su upisali samo 17 pobjeda. Mogli bi napravi show u NBA pa u stilu atletike na jednoj od zadnjih domaæih utakmica Netsa napisati – “New record – The worst season”.

No, u svemu lošem ima i nešto dobrog, tako im neæe biti ugrožen dobar pick na dolazeæem draftu, no pitanje je koliko æe oni sa svojim salary capom, moæi nadoknaditi taj status,  jer sumnjam da bi LeBron James došao spašavati ekipi najlošiju sezonu, jedino ako i on želi se upisat u povijest da iz najlošije sezone pokušava napraviti najbolju ili barem sezonu pozlaæenu sa prstenovima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE