Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Džeba: Tko je Coby Karl?

Proèitali ste naslov moje nove kolumne. Krenuo sam pisati kratku vijest, kad ono uhvati me panika, o kome ja to uopæe pišem, zar je to potrebno za naš portal. I evo otvorila se wikipedija, nekoliko amerièkih stranica te uspio nešto više napisati. No da se vratim na prvu reèenicu, proèitali ste, je li znate tko je to? Evo saznajte!

Èelnici Cleveland Cavaliersa, ekipe koja uz Los Angeles Lakerse trenutno jedina ima 27 pobjeda, obavijestili su ljubitelje NBA lige, da u njihovom rosteru nema više mjesta za Cobya Karla. No, ta prièa i ima u mom pogledu jednu drugu stranu – nešto tužniju.

26-godišnji košarkaš se u NBA ligu vjerojatno pokušao progurati preko veza. Naime, on je sin poznatijeg trenera Georgea Karla, koji trenutno vodi Denver Nuggetse (22-13). I uspio je, nosio je dres dvije trenutno ponajbolje ekipe u ligi (Lakers i Cavaliers), ali…

Bivši košarkaš sveuèilišta Boise Statea je za Cleveland u NBA ligi odigrao svega tri utakmice, a ukupno je zabilježio 5 minuta, 2 skoka i 4 izgubljene lopte. Statistika u razvojnoj ligi – NBDL i sveuèilištu i nije toliko loša, no pitam se, zašto se Coby u Lakersima, u Joventut, niti sada u Cavaliersima nije izborio za minutažu?

Statistika na nepoznatom sveuèilištu i nije toliko blijeda. 9,4 koša, 3,2 skoka i 1,1 asistencija za prvu sezonu je svakako za pohvalu, a primjerice u èetvrtoj i zadnoj godini uknjižio je 14,8 koševa, 4,1 skok i 4 asistencije po utakmici. Odlièna statistika!

2007. godine pokušao je proæi na NBA draftu, no nije uspio. Kako ako se zna da je zabijao po 15+4+4?

Putem razvojne lige uspio se progurati u Lakerse. U toj sezoni odigrao je 17 utakmica, a u prosjeku je imao 1,8 koš, 0,8 skokova, 0,5 asistencija i 0,2 blokade za dobre èetiri minute po susretu. Da nije to sve tako loše, možemo reæi da je ponovno Coby bio fenomenalan u drugo-razrednoj košarci, statistika mu je bila 17,5 koševa, 5,5 skokova i 4,2 asistencije za B ekipu Lakersa, odnosno za Fenderse.

Prošle je godine igrao i u Španjolskoj, Joventutu, gdje je imao nešto bolje brojke nego u Lakersima. 4,8 koševa, 1,8 skokova i 1,2 asistencije, ali premalo da bi ga se tim putem uspjelo primjetiti.

I tako je ove godine kroz trening kamp uspio dobiti negarantirani ugovor sa strane Cavaliersa, ali mladiæ æe napustiti saveznu državo Ohio. Ili ipak ne, možda se tijekom treninga u vrijeme nošenje vode sprijateljio sa nekim igraèem, pa nastavak svoje karijere provede kao 13. igraè Cleveland Cavaliersa.

Za veliku veæinu pratitelja NBA lige njegovo ime je nepoznanica, a moram priznati da ni sam, da ga nisam putem igrice NBA nekim sluèajem primjetio i memorirao, danas ne bi znao o kome pišem, barem o igraèkom smislu.

Tati se može zahvaliti, da je obukao NBA dres, možda ga se baci u još jednu NBA aplikaciju, NBA 2k10, a to æe mu biti i uspjeh godine, prema trenutnim informacija kojim raspoložem putem interneta.

Još jedna prièa gdje dokazuje da danas u svijetu nije sve u talentu, veæ je dosta da imate malo zanimljivije prezime, i ne brinite biti æete NBA igraè. Jedan od njih je i Coby Karl!

Latest Posts

NE PROPUSTITE