Friday, September 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

Džeba: Tko je Coby Karl?

Proèitali ste naslov moje nove kolumne. Krenuo sam pisati kratku vijest, kad ono uhvati me panika, o kome ja to uopæe pišem, zar je to potrebno za naš portal. I evo otvorila se wikipedija, nekoliko amerièkih stranica te uspio nešto više napisati. No da se vratim na prvu reèenicu, proèitali ste, je li znate tko je to? Evo saznajte!

- Advertisement -

Èelnici Cleveland Cavaliersa, ekipe koja uz Los Angeles Lakerse trenutno jedina ima 27 pobjeda, obavijestili su ljubitelje NBA lige, da u njihovom rosteru nema više mjesta za Cobya Karla. No, ta prièa i ima u mom pogledu jednu drugu stranu – nešto tužniju.

26-godišnji košarkaš se u NBA ligu vjerojatno pokušao progurati preko veza. Naime, on je sin poznatijeg trenera Georgea Karla, koji trenutno vodi Denver Nuggetse (22-13). I uspio je, nosio je dres dvije trenutno ponajbolje ekipe u ligi (Lakers i Cavaliers), ali…

Bivši košarkaš sveuèilišta Boise Statea je za Cleveland u NBA ligi odigrao svega tri utakmice, a ukupno je zabilježio 5 minuta, 2 skoka i 4 izgubljene lopte. Statistika u razvojnoj ligi – NBDL i sveuèilištu i nije toliko loša, no pitam se, zašto se Coby u Lakersima, u Joventut, niti sada u Cavaliersima nije izborio za minutažu?

- Advertisement -

Statistika na nepoznatom sveuèilištu i nije toliko blijeda. 9,4 koša, 3,2 skoka i 1,1 asistencija za prvu sezonu je svakako za pohvalu, a primjerice u èetvrtoj i zadnoj godini uknjižio je 14,8 koševa, 4,1 skok i 4 asistencije po utakmici. Odlièna statistika!

2007. godine pokušao je proæi na NBA draftu, no nije uspio. Kako ako se zna da je zabijao po 15+4+4?

Putem razvojne lige uspio se progurati u Lakerse. U toj sezoni odigrao je 17 utakmica, a u prosjeku je imao 1,8 koš, 0,8 skokova, 0,5 asistencija i 0,2 blokade za dobre èetiri minute po susretu. Da nije to sve tako loše, možemo reæi da je ponovno Coby bio fenomenalan u drugo-razrednoj košarci, statistika mu je bila 17,5 koševa, 5,5 skokova i 4,2 asistencije za B ekipu Lakersa, odnosno za Fenderse.

Prošle je godine igrao i u Španjolskoj, Joventutu, gdje je imao nešto bolje brojke nego u Lakersima. 4,8 koševa, 1,8 skokova i 1,2 asistencije, ali premalo da bi ga se tim putem uspjelo primjetiti.

I tako je ove godine kroz trening kamp uspio dobiti negarantirani ugovor sa strane Cavaliersa, ali mladiæ æe napustiti saveznu državo Ohio. Ili ipak ne, možda se tijekom treninga u vrijeme nošenje vode sprijateljio sa nekim igraèem, pa nastavak svoje karijere provede kao 13. igraè Cleveland Cavaliersa.

Za veliku veæinu pratitelja NBA lige njegovo ime je nepoznanica, a moram priznati da ni sam, da ga nisam putem igrice NBA nekim sluèajem primjetio i memorirao, danas ne bi znao o kome pišem, barem o igraèkom smislu.

Tati se može zahvaliti, da je obukao NBA dres, možda ga se baci u još jednu NBA aplikaciju, NBA 2k10, a to æe mu biti i uspjeh godine, prema trenutnim informacija kojim raspoložem putem interneta.

Još jedna prièa gdje dokazuje da danas u svijetu nije sve u talentu, veæ je dosta da imate malo zanimljivije prezime, i ne brinite biti æete NBA igraè. Jedan od njih je i Coby Karl!

Latest Posts

NE PROPUSTITE