Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Džeba: Ukiæ se prži na (pre)vruæem suncu

Roko Leni Ukiæ je bio daleko naš najbolji igraè na proteklom Europskom prvenstvu u Poljskoj, pokazao je oèigledan napredak u svojoj igri, no izgleda da to ipak neæe biti dovoljno da dobije pravu priliku u Milwaukeeu. Naime, Luke Ridnour je izgleda kod trenera Scota Skillesa startni play, dok Brandon Jennings, koji je proteklu sezonu proveo u Lottomatici iz Rome, za razliku od Roka, dobija sve više i više prostora.

Nakon dolaska Jaretta Jacka u Toronto Raptorse bilo je jasno da Roko pada ili bolje reæi ostaje na treæem mjestu za poziciju razigravaèa, te je onda jedina prava opcija bila potraga za novom sredinom. Došla je ponuda Bucksa, koja je u ono vrijeme bila još riskantnija iz razloga jer je uz spomenuti dvojac Ridnour, Jennigs tu bio i sjajni Ramon Sessions. Na sreæu Ukiæa talentirani bek je takoðer promijenio klub i tako prepustio borbu našem reprezentativcu za back-up playa.

Prema trenutnom stanju u predsezoni Roko se i nije najbolje uklopio, iako smo oèekivali da æe još onako vruæ od Europskog prvenstva pokazvati nešto bolje partije. Za sada njegovi konkurenti nešto bolje izgledaju, istina i dobivaju koju minutu više, no niti jedan od njih još nije prikazao igru s kojom bi osigurao startno mjesto u ekipi. Ovo je za Roka druga sezona i više nema onih kredita koje imaju rookie igraèi stoga æe morati dati sve od sebe te pokazati je li igraè za ovu ligu ili još samo jedan prosjeèan Hrvat u NBA-u. Uz malo sreæe i upornosti ovo bi mogla biti jedna vrlo dobra sezona za njega.

U prvoj utakmici protiv Wolvesa nije briljirao, dapaèe u dobrih 14 minuta upisao je samo 2 koša i jednu asistenciju. Da bi stvar bila gora upravo tada najbolji je strijelac bio Brandon Jennings koji je od strane trenera dobio i najviše prilike, 28 minuta. Kada smo pomislili da je to samo jedan loš dan, Ukiæ ponovno ne dobiva priliku te se za manje od 6 minuta na parketu nije uspio upisati meðu strijelce, a obrani Pistonsa uspio je uhvatiti 3 lopte. Nakon toga ugostili su Bikove iz Chicaga, a Roko ponovno ne dobiva pravu priliku, samo 10 minuta, no ipak statistika i nije bila toliko loša, 4 koša i 5 skokova. Nakon pobjede protiv Bullsa, svladali su i Rocketse, a Ukiæ je nadmašio svog izravnog konkurenta Brandona Jenningsa sa 10 koševa i 4 asistencije, ali sve to zahvaljujuæi 20 minuta koje mu je dao novi trener. I za kraj u novom ogledu s Bullsima Roko za 15 minuta upisuje samo 3 koša te po jedan skok i asistenciju.

Prije poèetka predsezone trener Bucksa Scot Skilles izjavio je da su Ersan Ilyasova i Roko Ukiæ oèekivano najspremniji, pošto su bili veæ u ritmu natjecanja, no Ukiæ to nije potvrdio poslije dvije treæine predsezonskih utakmica.

Dva dana prije poèetka predsezone Spliæanin je izjavio: “Skiles je bacija rukavicu Dušku i Perasu, definitivno”, te je kasnije to pojasnio:“Trenirali smo od 9 do podne pa od 4 do 6 i po”, a njegove završne rijeèi o treneru bile su: “Totalni kralj”.

Totalni kralj ili trenutni trener koji provjerava na koga æe moæi raèunati u najmanje 82 utakmice nije dao naslutiti da bi Roko konaèno mogao dobiti svoju hladovinu na (pre)vruæem suncu. “Gori gora, gori borovina” su rijeèi našeg legendarnog pjevaæa Mate Buliæa, i Ukiæ mora znati da je i njegova borovina poèela opasno gorjeti te da u ulozi gasitelja mora što prije pronaæi rješenje da spasi svoju borovinu, odnosno (h)ladovinu koja æe mu pomoæi da izdrži na tom prevruæem suncu.

[embed:http://www.youtube.com/watch?v=bLgun3jR2-8]

Utakmice Milwaukee Bucksa u predsezoni i statistika sva tri organizatora igre:

Minnesota Timberwolsa – Milwaukee Bucks 117:103
Brandon Jennings: 28 minuta, 14 koševa, 4 asistencije i 2 skoka
Luke Ridnour:  13 minuta, 10 koševa, 5 asistencija i 2 skoka
Roko Leni Ukiæ: 14 minuta, 2 koša i 1 asistencija

Detroit Pistons – Milwaukee Bucks 113:104
Brandon Jennings: 26 minuta, 14 koševa, 6 asistencija i 4 skoka
Luke Ridnour: 16 minuta, 9 koševa i 4 asistencije
Roko Leni Ukiæ: 6 minuta, 3 skoka

Milwaukee Bucks – Chicago Bulls 98:86
Luke Ridnour: 13 minuta, 9 koševa, 3 asistencija i 3 skoka
Brandon Jennings: 25 minuta, 6 koševa, 5 asistencija i 3 skoka
Roko Leni Ukiæ: 10 minuta, 4 koša i 5 skokova

Milwaukee Bucks – Houston Rockets 96:92
Luke Ridnour: 18 minuta, 11 koševa, 4 asistencije i 1 skok
Roko Leni Ukiæ: 21 minuta, 10 koševa, 4 asistencije i 1 skok
Brandon Jennings: 13 minuta, 3 koša, 1 asistencija i 1 skok

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 87:86
Brandon Jennings: 31 minuta, 10 koševa, 12 asistencija i 6 skokova
Luke Ridnour: 13 minuta, 3 koša, 1 asistencija i 1 skok
Roko Leni Ukiæ: 15 minuta, 3 koša, 1 asistencija i 1 skok

Ukupno:
Brandon Jennings: 24,6 minute, 9,4 koša, 5,6 asistencije i 3,6 skoka
Luke Ridnour: 14,6 minuta, 8,4 koša, 3,4 asistencije i 1,4 skoka
Roko Leni Ukiæ: 13,2 minute, 3,8 koševa, 1,2 asistencije i 2,4 skoka

Latest Posts

NE PROPUSTITE