Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Earvin Magic Johnson proslavio 50. roðendan

Earvin Magic Johnson, vjerojatno najbolji organizator igre svih vremena i legendarni košarkaš Los Angeles Lakersa, 14. kolovoza proslavio je svoj jubilarni 50. roðendan.

Prije toèno 18 godina Magic Johnson je javnosti objavio šokantnu vijest, da u sebi nosi HIV virus, èime je bio jedan od prvih svjetskih planetarno poznatih sportaša koji je objavio da boluje od AIDS-a.

Magic Johnson je 7. studenoga 1991. godine održao konferenciju za novinare povodom te vijesti, te je, kako i sami amerièki kronièari napominju, izgledao poput mrtvaca odgovarajuæi novinarima na pitanje. No, vremenom je Magic prihvatio bolest koju nosi, ali ju je uporno pobjeðivao, te došao do proslave svog 50. roðendana.

Johnson je posljednjih godina intezivno radio na mnogim amerièkim tv-postajama prenoseæi i komentirajuæi NBA zbivanja. Doèekao je i trogodišnju eru (poèetkom 21. stoljeæa) kada su Lakerse Shaquille O’Neal i Kobe Bryant predvodili do trostrukog NBA naslova. Doživio je Magic i prošlu sezonu kada je Bryant bio predvodnik nove zlatne NBA generacije njegovih Lakersa.

Magic je 1979. godine bio prvi izbor na draftu, te je do 1991. godine uvijek nosio dres Lakersa.

Pet puta je bio NBA prvak (1980., 1982., 1985., 1987. i 1988. godine), dvanaest puta je nastupao na All-Star utakmicama, tri puta je bio proglašen za najkorisnijeg igraèa NBA lige. Isto tako, tri puta je bio proglašen za najkorisnijeg igraè NBA finala.

Uvršten je, dakako, meðu 50 najboljih košarkaša svih vremena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE