Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

East: West Virginia, Missouri i Winsconsin slavili, Temple poražen

U regiji East smo saznali imena svih 8 momèadi koje su se plasirale meðu 32 najbolje škole. Juèerašnjim pobjednicima – New Mexico, Kentucky, Washingthon i Wake Forest, danas su se pridružili West Virginia, Cornell, Missouri te kao zadnja momèad Vinsconsin.

Košarkaši Cornella su zasluženo svladali favorizirani Temple. Od samog poèetka utakmice su igraèi Cornella dominirali parketom i zahvaljujuæi dvojcu Dale, Wittman upisali pobjedu.

Isto tako da pobjede je oèekivano došla West Virginia, realno gledajuæi najveæa opasnost Kentucky u regiji East. U prvoj utakmici su smrznuli Morgan State na -27.

Missouri je izbacio favorizirani Clemson i u sljedeæem susretu æe igrati sa momèadi West Wirginie. Clemson je treæu godinu u nizu izgubio uvodnu utakmicu na March Madnessu.

U zadnjoj utakmici dana Vinsconsin je ipak na kraju utakmice svladao otpor neugodne momèadi Wofforda. U sljedeæem krugu natjecanja susresti æe se sa momèadi Cornella.

East:

West Virginia (2) – Morgan State (15) 77:50
(Ebanks 16p, 12sk, Jones 17p, 8sk; Holmes 12p, Thopson 11p, 9sk)

Iako su promašili prvih 11 šuteva na utakmici i zaostajali 0-10 na poèetku , West Virginia (na slici) je ipak lako došla do pobjede rezultatom 77-50.Najbolji kod Mountaineersa je bio dvojac sa klupe,  Kevin Jones sa 17 poena i 8 skokova te Devin Ebanks sa 16 poena i 12 skokova. Kod Bearsa su solidni bili Reggie Holmes sa 12 poena te Kevin Thompson sa 11 poena i 9 skokova. West Virginia æe se u sljedeæem krugu natjecanja susresti sa boljim iz susreta izmeðu Clemsona i Missouria koji se igra kasnije veèeras.

Temple (5) – Cornell (12) 65:78
(Brooks 14p, Fernandez 14p; Dale 21p, 7a, Wittman 20p)

Košarkaši Cornella su zasluženo došli do pobjede u prvom krugu regije East. S uvjerljivih 78:65 svladali su Temple koji je bio u užem krugu kandidata za 16 najboljih momèadi odnosno tretirala se kao škola koja bi mogla proæi najmanje prva dva kruga. No, zapeli su veæ kod prve prepreke. Cornell je od samog poèetka utakmica nametnuo svoj ritam i veæ u prvih 10 minuta imao i isto toliko prednosti.

Tu prednost su držali tijekom cijele utakmice, u jednom trenutku su imali i visokih 17 poena, ali na kraju zbog pada koncentracije su dozvolili protivniku da smanje razliku. Najzaslužniji za pobjedu je bio Louis Dale s 21 poenom i 7 asistencija, a njihov najbolji strijelac Ryan Wittman je danas pridodao po 20 poena. Kod Templea je potpuno posustao Lavoy Allen, s 11 poena i 5 skokova je odigrao utakmicu ispod svog nivoa, dok su solidnu partiju prikazali Brooks i Fernadez, obojica su upisali po 14 poena.

Clemson (7) – Missouri (10) 78:86
(Stitt 21p, Young 19p; Ramsey 20p, 8sk, English 20p)

Trener Clemsona, Oliver Purnell niti u svojem šestom nastupu na March Madnessu nije uspio upisati pobjedu. Clemson mu je treæe sveuèilište s kojim je izgubio u prvom krugu zakljuènog natjecanja u sveuèilišnoj košarci.

Missouri je zahvaljujuæi razlici od 11 izgubljenim loptama manje upisao zasluženo pobjedu. Na kraju je omjer ukradenih lopti iznosio èak 15-2. Ramsey i English su kod Missourija upisali po 20 poena i bili najzaslužniji za odliènu igru u drugom dijelu susreta. 15 je dodao Bowers. Kod Clemonsa je 21 poen upisao Stitt, Booker je upisao 11 poena i isto toliko skokova, dok je Young sa klupe dodao još 19 poena.

Wisconsin (4) – Wofford (13) 53:46
(Leuer 20p, 8sk, Hughes 19p; Diggs 13p)

Košarkaši Wisconsina su zahvaljujuæi Jonu Leueru upisali veoma važnu pobjedu protiv Wofforda. Minutu prije kraja je rezultat bio izjednaèen na 49:49, a nakon toga je posljednjih èetiri koša upisao Leuer koji je bio precizan i u zadnjim sekundama sa crte slobodnih bacanja. Wofford, najmanje od svih sveuèilišta na ovom turniru, ipak nije izdržalo pritisak i dopustili su da u drugom poluvremenu protivnièka momèad diktira tempo.

Leuer i Trevon Hughes su kombinirano postigli 39 poena Badgersa od ukupnih 53. Uz to moramo izdvojiti još jedan zanimljiv podatak sa utakmice, a to je da su igraèi Wisconsina upisali samo èetiri izgubljene lopte.  Za kraj možemo dodati da je u poraženoj momèadi Jamar Diggs dodao 13 poena, a Noah Dahlman je pridodao 10 poena.  Wisconsin æe se u drugom krugu snage odmjeriti sa igraèima Cornella koji su iznenadili 5-rangirani Temple.

Pobjeda Kentuckya, Pondexter odveo Washington dalje, Wake Forest slavio nakon produžetka

Kentucky je odmah na poèetku turnira pokazao svoju snagu i bez veæih problema se plasirao dalje u natjecanje laganom pobjedom protiv East Tennessee State.

U uzbudljivoj utakmici izmeðu Marquettea i Washingtona pobjedu su odnijeli igraèi Washingtona zahvaljujuæi košu koji je u predzadnjoj sekundi utakmice postigao Quincy Pondexter (na slici).

U još jednoj napetoj utakmici, Wake Forest je nakon produžetka prošao dalje te æe se u nastavku natjecanja susresti sa Kentucky Wildcatsima. Inaèe treba spomenuti da je ovo bila veæ treæa utakmice koja je otišla u produžetak prvog dana natjecanja, dok su prošle sezone u cjelokupnom turniru na samo dvije utakmice igrani produžetci.

U zadnjoj utakmici dana New Mexico je nakon lošijeg prvog poluvremena mirno priveo utakmicu kraju i u nastavku turnira æe se susresti sa momèadi Washingtona.

East, 18.3.2010:

Kentucky (1) – E Tenn St. (16) 100:71
(Bledsoe 29p, Patterson 22p, Wall 17p, 11a; Williams 19p, Tubbs 15p)

Kentucky je silovito krenuo u utakmicu sa East Tennessee St. i bez problema nastavlja dalje. Utakmica je bila gotova veæ u prvom poluvremenu kada su Wildcatsi vodili i sa 30 poena razlike.

Oni navijaèi koji su ostali budni mogli su vidjeti odliènu utakmicu branièa Wildcatsa Ericka Bledsoea koji je postigao 8 trica iz 9 pokušaja i time je postigao rekord za svoju momèad na NCAA turnirima. Kentucky æe se u nastavku natjecanja susresti sa Wake Forestom, koji su u produžetku svladali Texas.

Kod pobjednièke momèadi koja je zabila 15 trica u susretu, najbolji su bili veæ spomenuti Bledsoe sa 29 poena, Patrick Patterson je dodao 19 poena, John Wall je utakmicu završio sa 17 poena i 11 asistencija dok je DeMarcus Cousins odigrao slabiju utakmicu koju je završio sa 5 poena, 8 skokova, 4asistencije i 4 blokade. Kod East Tenn St. najbolji je bio Micah Williams sa 19 poena.

Marquette (6)– Washington (11) 78:80
(Hayward 20p, Johnson-Odom 19p; Thomas 19p, 8a, Pondexter 18p, 11sk)

Kada je Quincy Pondexter uhvatio skok u napadu 34 sekunde prije kraja utakmice, trener Washingtona Lorenzo Romar nije htio zvati prekid i slagati zadnji napad nego je sve ostavio u rukama Pondextera i pokazalo se da je to bila prava odluka jer je Pondexter pogodio 1,7 sekundu prije kraja za 8 uzastopnu pobjedu njegove momèadi.

Strah da æe mi ovo biti posljednja utakmica na sveuèilištu me nadahnula da dam sve od sebe u drugom poluvremenu i ja sam uspio pogoditi taj šut za pobjedu, trenutno sam izvan sebe” izjavio je Pondexter koji je od ukupno 18 poena 14 postigao u drugom poluvremenu.

Washington je uspio nadoknaditi zaostatak od 15 poena koji su imali sredinom drugog poluvremena i tako su se u uzbudljivoj završnici plasirali dalje u natjecanje gdje æe se susresti sa momèadi New Mexico. Kod Huskiesa najbolji su bili Isaiah Thomas sa 19 poena i 8 asistencija te Pondexter sa 18 poena i 11 asistencija, dok su kod Golden Eaglesa najbolji bili Lazar Hayward sa 20 poena i Darius Johnson-Odom sa 19 poena.

Texas (8)– Wake Forest (9) 80:81
(Brown 20p, Hamilton 19p, 6sk; Aminu 20p, 15sk, Smith 19p, 12 sk, 7a)

Još jedna utakmica koja je riješena košem u posljednjim sekundama utakmice, ovaj put je Ishmael Smith u produžetku pogodio za pobjedu Wake Foresta 1,3 sekunde prije kraja produžetka. Smith je prije nekoliko mjeseci takoðer pogodio slièan šut u produžetku utakmice protiv Marylanda.

Igraèi Texasa, koji su u prvom mjesecu bili broj 1, su se dva puta vraæali sa dvoznamenkastog zaostatka a uspjeli su i ispustiti prednost od 8 poena u produžetku. Zahvaljujuæi Smithu, Wake Forest æe se u subotu u slijedeæem krugu natjecanja sastati sa Kentucky Wildcatsima.

Kod pobjednika najviše su pokazali Al-Faroug Aminu sa 20 poena i 15 skokova te strijelac pobjednièkog koša Ishmael Smith sa 19 poena, 12 skokova i 7 asistencija. Kod Texasa najbolji je bio dvojac sa klupe, J’Covan Brown sa 20 poena i Jordan Hamilton sa 19 poena.

New Mexico (3)– Montana (14) 62:57
(Martinez 19p, 6sk, Gary 15p; Qvale 26p, 13sk)

Roman Martinez je za New Mexico postigao 19 poena, dok je Darington Hobson koji se muèi sa ozljedom ruke i koji je upitan za sljedeæu utakmicu Lobosa postigao 11 poena, 11 skokova i 6 asistencija. Kod Montane jedini koji je odigrao dobru utakmicu je bio Brian Qvale koji je postigao 26 poena i dodao 13 skokova.

New Mexico æe u subotu odmjeriti snage sa momèadi Washingtona i pokušati æe prvi put nakon 1985 godine pobijediti bar dvije utakmice na turniru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE