Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

East: Kentucky i West Virginia prošli dalje

U utakmicama regije East iznenaðenja nije bilo. Prvi nositelj regije Kentucky je uspio pobijediti neugodnu momèad Cornella koja je odmah povela, meðutim Kentucky se brzo pribrao i brzo otišao na nedostižnu prednost. Do kraja utakmice se Cornell uspio približiti na 6 poena zaostatka, ali više od toga nisu mogli. West Virginia je gubila na kraju prvoga poluvremena, ali su u drugom poluvremenu preuzeli kontrolu na terenu i finalu regije æe igrati protiv momèadi Kentucky Wildcatsa.

East:

West Virginia (2) – Washington (11) 69:56
(Jones 18p, 8sk, Butler 14p, 7sk; Holiday 14p, 8sk, Thomas 13p)

Darryl Bryant je slomio nogu na treningu u èetvrtak, Da’Sean Butler je ozlijedio ruku, ali West Virginia je ipak uz sve probleme uspjela svladati Washington i u finalu regije æe se susresti za prvim nositeljima, Kentucky Wildcatsima. Butler je utakmicu uspio završtiti i vjeruje se da æe nastupiti u utakmici protiv Wildcatsa. Iako je Washington završio poluvrijeme sa vodstvom, sredinom drugog poluvremena West Virginia je uspjela srediti redove i sigurno privesti utakmicu kraju. Washington nije uspio nakoknaditi lošu šutersku veèer (39,3%), loš skok (25-41) i lošu veèer prvog strijelca Quincy Pondextera koji je postigao samo 7 poena.

Kod Mountaineersa najbolji su bili Kevin Jones sa 18 poena i 8 skokova i  Da’Sean Butler sa 14 poena i 7 skokova. Kod momèadi Huskiesa najbolji je bio Justin Holiday sa 14 poena, 8 skokova i 5 ukradenih lopti dok je Isiah Thomas dodao 13 poena.

Kentucky (1) – Cornell (12) 62:45
(Cousins 16p, 7s, Bledsoe 12p; Dale 17p, Wittman 10p)

Usprkos ogromnoj podršci sa tribina i ranom vodstvu Cornella, Kentucky je uspio proæi u regionalno finale u prvoj sezoni otkako ih vodi trener John Calipari. Kentucky æe pokušati osvojiti regionalno finale po prvi put nakon 1998. godine, a tamo æe igrati protiv drugih nositelja, West Virginie. Za Wildcatse koji su gubili regionalna finala 1999, 2003. i 2005. godine najbolje su odigrali DeMarcus Cousins sa 16 poena, 7 skokova i 4 ukradene lopte, Eric Bledsoe je postigao 12 poena i 5 skokova,  Patrick Patterson je dodao 9 skokova i 12 poena, a John Wall je postigao 8 poena, 7 skokova i 8 asistencija.

Kod Cornella koji je pružio dostojan otpor prvim favoritima March Madnessa, najbolje su odigrali Louis Dale sa 17 poena, te Ryan Wittman sa 10 poena. Navijaèi Cornell Big Reda su bili u veæini na tribinama pošto je sveuèilište blizo mjesta odigravanja utakmica, a evo što je rekao John Wall o podršci koju je imala protivnièka momèad: “Izašli smo na teren i vidjelo smo sve crveno, definitivno nam je to privuklo pažnju.” Cornell je zahvaljujuæi tolikoj podršci odmah snažno krenuo i poveo 10-2, meðutim Kentucky se brzo oporavio i uskoro preuzeo vodstvo koje je u jednom trenutku iznosilo i 17 poena razlike.

Cornell je pred kraj utakmice uspio smanjiti na samo 6 poena razlike, meðutim, Ketucky je priveo utakmicu kraju kada je Erick Bledsoe pogodio dvicu,  a posao su dovršili toènim izvoðenjem slobodnih bacanja. Evo što je trener Wildcatsa izjavio na kraju utakmice: “Mislim da smo u drugom poluvremenu popustili i htjeli napustiti dvoranu prije kraja utakmice, dali smo im priliku da se vrate i tako ne smijemo igrati, ali ipak, nauèili smo važnu lekciju.”

Rezultati 1. kruga
Rezultati 2. kruga

Latest Posts

NE PROPUSTITE