Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

East: Kentucky i West Wirginia lako, Washington i Cornell iznenadili favorite

U danas odigranim utakmicama Cornell se pobrinuo za novo iznenaðenje i lako je izbacio èetvrte nositelje Wisconsin. Za finale æe morati napraviti novo iznenaðenje i pobijediti Kentucky. West Wirginia je bez veæih problema pobijedila Missouri i za ulazak u finale regije East æe se boriti protiv momèadi Washingtona.

Kentucky je juèer bez veæih problema svladao Wake Forest. Može se reæi da je Kansas bio upozorenje za momèad Kentuckya i oni nisu dopustili nikakvo iznenaðenje. U prvoj utakmici juèerašnjeg dana, Washington je izbacio favoriziranu momèad New Mexica.

East:

Wisconsin (4) – Cornell (12) 69:87
(Leuer 23p, Bohhanon 18p; Dale 26p, Wittman 24p)

Louis Dale je postigao 26 poena, Ryan Wittman je dodao 24, a Cornell je napravio još jedno iznenaðenje u regiji East te je izbacio favorizirani Wisconsin sa rezultatom 87:69. Time su postali prva momèad iz Ivy lige koja je napredovala u Sweet 16 još od davne 1979. godine. Tamo æe igrati protiv prvih nositelja Kentuckya.

Odmah na poèetku utakmicu su napravili razliku koja se do kraja samo poveæavala, iz igre su šutirali nevjerojatnih 61 %, ukljuèujuæi 53 % šuta za tri poena. Wisconsin ispada u ovom dijelu natjecanja èetvrti put u posljednjih 5 godina. Kod poraženih najbolje su odigrali Jon Leuer sa 23 poena, a Jason Bohannn je dodao 18.

West Virginia (2) – Missouri (10) 68:59
(Butler 28p, 8sk, Ebanks 14p, 7sk; Dixon 15p, Tiller 13p)

Od ere Jerrya Westa, još davne 1959. godine West Virginia nije imela uspješniji score. S današnjom pobjedom protiv Missourija su uknjižili 29 pobjedu, a najraspoloženiji igraè Mountaineersa je bio De’Saun Butler s 28 poena i 8 skokova.

Inaèe, West Virgnia je kontrolirala susret tijekom svih 40 minuta i potpuno zasluženo se plasirala u Sweet 16. Missouri je košem Tillera minutu i pol prije kraja susret ulio nadu svojoj ekipi da možda preokrene zaostatak od peta koševa. No, u nastavku su zabijali samo igraèi iz zapadne Virginije i zasluženo pobijedili s rezultatom 69:59. Uz Butlera je bio razigran i Kevin Jones koji je ubacio 13 poena te uz to uhvatio i 9 lopti. Missouri je predvodio Michael Dixon s 15 poena, dok je Tiller ubacio dva poena manje.

New Mexico (3) – Washington (11) 64:82
(Gary 25p, Hobson 11p, 9sk; Pondexter 18p, Bryan-Amaning 15p, 9sk)

Niti raspoloženi Dairese Gary nije bio dovoljan New Mexicu da ostvari pobjedu protiv Washingtona. Washington je na krilima Pondextera (18 poena i  5 skokova), Thomasa (15 poena i 7 asistencija) i Bryan-Amaninga (15 poena i 9 skokova) ostvario neoèekivano visoku pobjedu od èak 18 poena razlike. Treba još spomenuti i odliènu pomoæ sa klupe u vidu Turnera koji je ubacio 10 poena.

Kod New Mexica maestralno je odigrao Gray, koji je ubacio 25 poena i po 4 skoka i asistencije. Hobson je takoðer odigrao solidnu utakmicu, ubacio je 11 poena uz 9 skokova. Washington je ovom pobjedom prošao u regionalno polufinale, dok je New Mexico ovim porazom završio svoj nastup u ovogodišnjem March Madnessu.

Kentucky (1) –Wake Forest (9) 90:60
(Miller 20p, 9sk, Cousins 19p, 8sk; Aminu 16p, 8sk, Harris 11p)

Košarkaši Kentuckya su bez veæih problema upisali i drugu pobjedu na ovogodišnjem March Madnessu. Trener, John Calipari ni u jednom trenutku nije djelovao zabrinut, njegovi izabranici su kontrolirali veæi dio susreta.

John Wall vodi svoje sveuèilište prema osmom naslovu, a posljednji put su slavili 1998 godine kada su u finalu pobijedili Utah. Juèer je Wall upisao 14 poena i 7 asistencija, najbolji je bio Darius Miller s 20 poena i 9 skokova, dok je DeMarcus Cousins ubacio 19 poena i 8 skokova. Kod poražene ekipe je 16 poena ubacio Al-Farouq Aminu.

Utakmice 1. kruga regije East možete proèitati ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE