Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

East: Kenutcky iznenadio Ohio State, slavlje North Caroline

Za proboj na Final 4 æe se u regiji East boriti North Carolina koja je noæas svladala Marquette, te Kentucky koji je iznenaðujuæe slavio protiv Ohio Statea. Ovo æe biti veæ treæi dvoboj spomenutih ekipa u tzv. Elite Eight, oba susreta su dobili košarkaši iz Karoline, a kako æe biti ovog puta vidjeti æemo sutra.

East

26.3.2011

Ohio State (1) – Kentucky (4) 60:62
(Sullinger 21p, 16sk; Harrellson 17p, 10sk)

Kentucky je izbacio Ohio State i to sa novim game-winnerom Brandona Knighta. Nakon loše igre veæ u prvom krugu protiv Princetona kada su košarkaši Kentuckyja bili potpuno zreli da padnu, odigrali su nešto bolje protiv West Virginije, ali nitko nije mogao vjerovati da æe u Sweet 16 moæi pobijediti do tada nedodirljivi Ohio State.

Veæ u samom uvodu susreta su igraèi Ohija sasvim oèekivano napravili prednost od sedam poena. I kad je izgledalo kako æe utakmica imati jednosmjerni put, Darius Miller se probudio te je u prvoj polovici prvog poluvremena ubacio 9 poena i bio najzaslužniji da je njegova ekipa nakon 12 minuta igre bila u minimalnoj prednosti 21:20.  Nakon toga igralo se je koš za koš, ekipe su nekoliko puta razmijenile  minimalna vodstva, a na odmor se je otišlo sa pravednih 30:30.

Ista slika i u nastavku. Niti jedna ekipa se nije odvojila na više od tri poena prednosti. Ulaskom u zadnje dvije minute susreta rezultat je bio 56:57 u korist Ohija, ali Liggins pogaða oba slobodna bacanja za minimalnost prednost Kentuckyja. Nakon toga promašuje Sullinger za dva koji je do tada iz igre šutirao 7/13, a Liggins na drugoj strani samo 36 sekundi prije kraja svoju ekipu vodi na plus tri. I kada je izgledalo kako je Ohio potopljen, pojavio se Jon Diebler zabivši svoju èetvrtu tricu, èime je poravnao rezultat na 60:60. Nakon toga na scenu stupa Brandon Knight koji je do tada iz igre šutirao 2/9. Uzeo je loptu u zadnjem napadu svoje ekipe i odigrao solu akciju te pogodio dosta težak šut za 62:60. Do kraja je bilo 5,4 sekunde što je znaèilo jurnjava Ohija, do lopte i dobrog šuta za tri poena je došao William Buford koji promašuje za moguæi preokret. Buford danas nije bio na svojoj razini, iz igre je šutirao oèajnièki 2/16.

Za Kentucky je Josh Harrellson zabio 17 poena i  uhvatio 10 skokova, dok je DeAndre Liggins ubacio 15 poena. Na drugoj strani je Jared Sullinger ubacio 21 poena i uhvatio 16 lopti, a Jon Diebler je dodao 16 koševa.

North Carolina (2) – Marquette (11) 81:63
(Zeller 27p, 12sk, 4a; Gardner 16p, 6sk)

Kakav povratak North Caroline u March Madness, nakon što su prošle godine imali oèajnièku sezonu. Veæ nakon prvog poluvremena su imali prednost od 25 koševa, što je bilo sasvim dovoljno za drugo poluvrijeme i prolazak meðu osam najboljih u ligi NCAA.

Obje ekipe su otvorile susret veoma nervozno. Kombinirano su šutirali 5/17 iz igre, a niti jedna ekipa se u uvodnim minutama nije uspjela odvojiti više od tri poena razlike. Nakon pet minuta igre, Marquette je košem Gardnera poveo 10:8, ali od tada više nije bila ista utakmica.

Marquette je nastavljao i dalje promašivati, èak su 14 puta zaredom bili neuspješni, dok su u meðuvremenu igraèi iz sjeverne Karoline napravili niz od 19:0. Pomogla nisu niti tri timeouta Buzza Williamsa. Tako je rezultat èetiri minute prije kraja poluvremena iznosio 10:27. Uspjeli su igraèi Marquetta konaèno progurati loptu kroz obruè, ali North Carolina na krilima Tylera Zellera koji ubacuje 8 uzastopnih poena odlazi na odmor sa èak 25 koševa, toènije 15:40.

U nastavku su otišli i na visokih 33 poena razlike (18:51), no pred sam kraj utakmice je Marquette uspio donekle ublažiti tu razliku.

Najbolji košarkaš susreta je bio Tyler Zeller koji je upisao 27 poena, 12 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte. Harrison Barnes je dodao 20 poena i 9 skokova, dok je John Henson upisao double-double od 14 poena i 12 skokova.

Kod poražene ekipe je Davante Gardner ubacio 16 poena, dok je Jimmy Butler uknjižio 14 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE