Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Efes pobjedom zadržao šanse za prolazom dalje

Šesto kolo skupine C otvorili su Anadolu Efes i Partizan te je uspješniji bio Efes koji je pobjedom zadržao realne šanse za prolazak u daljnju fazu natjecanja. Real Madrid protiv Belgacoma i Maccabi protiv Emporio Armanija igrat æe tijekom sutrašnjeg dana.

Skupina C

Anadolu Efes – Partizan 67:58
(Vujaèiæ 21p, 5sk, Savanoviæ 16p, 4sk; Maèvan 15p, 5sk)

Anadolu Efes uspio je svladati Partizan i tako se izjednaèiti s njima na tablici sa 3 pobjede i 3 poraza. Porazom bi gotovo ostali bez šansi za prolaskom dalje, no ovako su uspjeli zadržati šansu za prolaz u Top 16 iako æe trebati još mnogo borbe kako bi se to i osiguralo.

Utakmicu bolje otvaraju domaæini i tek u posljednjim sekundama prve èetvrtine Partizan uspijeva doæi u minimalno vodstvo koje nije dugo trajalo jer su se momèadi do poluvremena èesto izmjenjivale u vodstvu. Efes je susret uspio prelomiti u drugoj èetvrtini u kojoj su sjajnom obranom uspjeli zaustaviti protivnike od postizanja koša gotovo 7 minuta. za to vrijeme uspjeli su napraviti prednost od 10 poena razlike što su znali saèuvati do kraja bez veæih poteškoæa. Partizan se najviše uspio približiti na 6 poena razlike minutu i pol prije kraja, ali dalje od toga nije išlo.

Tursku momèad predvodio je Saša Vujaèiæ sa 21 poenom i 5 skokova, Duško Savanoviæ ubacio je 16 koševa i uhvatio 4 skoka, dok je Ersan Ilyasova zakazao u napadaèkom dijelu postigavši tek 2 poena, ali iskupio se sa 7 uhvaæenih skokova. U gostujuæem sastavu najbolji je bio Milan Maèvan sa 15 poena i 5 skokova, Acie Law ubacio je 10 poena i podijelio 3 asistencije dok je Nikola Pekoviæ odigrao vrlo lošu utakmicu te postigao tek 3 poena uz šut iz igre 1/8.

Maccabi Electra – EA7 Armani   85:76
(Schortsanitis 28p, 6sk, Farmar 21p, 6sk, 5 as ; Gallinari 24p)

Maccabi nastavlja skupljati pobjede u Euroligi, te su tako stigli do pete ovosezonske pobjede u šest utakmica i dali do znanja ostalim ekipama da ove godine pod svaku cijenu žele nastupiti na Final Fouru.  S druge strane ekipa iz Milana upisala je drugi uzastopni poraz i stigla je do omjera 2-4, te im sada slijede utakmice u kojima moraju upisati pobjede protiv ostalih konkurenata kako bi uspjeli proæi dalje.

Maccabi nakon nekoliko pogrešaka na poèetku bolje otvara utakmicu, te na krilima Schortsanitisa koji je postigao prvih 7 poena za Izraelce poèinje stvarati prednost koja je do poluvremena narasla na +14. Kada su svi oèekivali da æe Maccabi samo rutinski odraditi drugo poluvrijeme  i upisati novu laganu pobjedu, bude se Talijani te serijom 10-0 dolaze na samo 3 poena razlike. U posljednjoj èetvrtini Jordan Farmar preuzima stvari u svoje ruke te tricama donosi Maccabiju novu pobjedu.

Domaæine su do pobjede predvodili Grèki gorostas Sofoklis Schortsanitis s 28 poena (10-12 iz igre) i 6 skokova, te razigravaè Netsa Jordan Farmar s 21 košem (8-14) uz 6 skokova, 5 asistencija, 2 ukradene lopte, ali i 6 pogrešaka. Kod gostiju najbolji je bio Danilo Gallinari s 24 poena. Omar Cook je pridodao 12 uz 8 asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Dodajmo i ovome da je naš Leon Radoševiæ igrao 8 minuta, no nije se uspio upisati u strijelce, skupio je tek 1 skok.

Real Madrid – Belgacom Spirou (èetvrtak, 19.00)

Latest Posts

NE PROPUSTITE