Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ekipe pokšavaju razmijeniti Ellisa, Ronda i Beasleya

Ušli smo u mjesec ožujak, što znaèi da je ostalo još 15 dana prijelaznog roka, a svakim novim danom javljaju se nove glasine o igraèima koji bi mogli promijeniti svoje momèadi. Posljednjih dana najviše je rijeèi o trojici igraèa, Monti Ellisu, Rajonu Rondu i Michaelu Beasleyu.

Monta Ellis spominje se u brojnim kombinacijama i moguæe je da æe uskoro napustiti Warriorse. Orlando ga pokušava dovesti u svoje redove kako bi osnažili momèad i što je važnije, uvjerili najboljeg obrambenog igraèa posljednjih nekoliko godina, Dwighta Howarda da ostane u ekipi. Takoðer, postojale su glasine da bi Ellis mogao otiæi put New Jerseya, a Brook Lopez bi došao u dres Warriorsa, no izgleda da od toga neæe biti ništa jer Netsi nisu zainteresirani za tu razmjenu. Njima je prvi cilj dovoðenje Howarda.

ESPN javlja kako su èelnici Minnesota Timberwolvesa poslali ponudu Los Angeles Lakersima, prema kojoj bi novi èlan Lakersa postao Beasley, a Lakersi bi im za uzvrat poslali samo prvi izbor narednog drafta. To su Lakersi ipak odbili jer za plaæe veæ izdvajaju velikih 88 milijuna dolara i ne sviða im se ideja plaæanja dodatnih 6 milijuna Beasleyu i 6 milijuna ligi jer su preko granice “poreza na luksuz”, pa za svaki dolar koji je iznad te granice moraju uplatiti i jedan dolar poreza.

Beasley bi dobro došao Lakersima koji bi njegovim dovoðenjem popunili deficitarnu poziciju krila, ali izgleda da od toga neæe biti ništa. Neki izvještaji govore kako osim Lakersa ima još nekoliko zainteresiranih ekipa za Beasleya, a to su u prvom redu New Jersey, Boston i Houston. Za sada izgleda kako je Boston najveæi favorit za njegovo dovoðenje, jer bi mogli poslati Jermainea O’Neala koji je u ovoj fazi karijere lošiji igraè od Beasleya, ali mu ugovor istièe na kraju sezone i zbog toga bi mogao biti privlaèan brojnim ekipama.

Kad smo veæ kod Bostona, postoje glasine da njihovi èelnici aktivno traže ekipu u koju bi mogli poslati svog prvog razigravaèa, Rajona Ronda. Za sada se spominju Golden State Warriorsi koji æe vjerojatno prije ili poslije razdvojiti svoj bekovski dvojac Ellis – Curry. Ipak, sumnjamo da æe se Boston riješiti Ronda jer je on jedini igraè u ekipi na kojemu mogu graditi buduænost, ostatak nositelja igre ipak su veterani koji se polako bliže koncu svoje karijere.

Latest Posts

NE PROPUSTITE