Wednesday, April 17, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ekskluzivno: Intervju sa Goranom Dragićem

Košarkaši Slovenije su jučer slavili protiv Grčke s visokih 81:64, a zbog ozljede koljena drugi dio utakmice je na mjestu za rezervne igrače odsjedio Goran Dragić.

Slovenski reprezentativac i NBA košarkaš je na poluvremenu osjetio bolove u koljenu, zato je trener Jure Zdovc odlučio da Dragić preostalih 20 minuta umjesto lopte uzme vrećicu s ledom. U Mariboru je od petka do nedjelje trajao pripremni turnir za EP pod nazivom pokal Addeco (kup Addeco). Snage su odmjerile reprezentacije Grèke, Bugarske i Slovenije.

Rezultati:

Slovenija – Bugarska (petak) 80:77
Grèka – Bugarska (subota) 100:73
Slovenija – Grèka (nedjelja) 81:64

Poslije utakmice si je nekoliko minuta samo za naš portal uzeo i drugi organizator Sunsa, Goran Dragić. Uvijek nasmijani i simpatični Slovenac je poslije nekoliko desetaka potpisanih papirića i fotografiranja sa svojim obožavateljima, usprkos bolovima u koljenu prokomentirao svoju prvu NBA sezonu, a nisu ni izostala pitanja o O’Nealu te Nashu.

Iza tebe je prva NBA sezona, kako si zadovoljan svojom igrom?

S prvom polovicom sezone odnosno s prvih trideset utakmica nisam baš zadovoljan, jer nisam dobio priliku. No, dva mjeseca prije kraja regularnog dijela došlo je do promjene trenera i s tim sam dobio i više prilike, te mislim da sam zadovoljio kriterije trenera. U klubu su bili zadovoljni sa mnom i nadam se da ću sljedeće sezone biti još bolji.

Sada smo u vrijeme velikih zamjena, kada igrač nema puno utjecaja na svoju budućnost. Jesi li se čuo s ljudima iz Phoenixa, i da li računaju na tebe i u nadolazećoj sezoni?

Računaju na mene, to su mi rekli već nakon ljetne lige u Las Vegasu, kada su mi spomenuli da imaju velike planove samnom. Rekli su da će potpisati samo Stevea Nasha i da ću dobiti svoju obećanu minutažu. No, u NBA nikada ne znaš kada će se stvari promijeniti, dokazati se možeš samo dobrom igrom.

Ti prema tim informacijama ostaješ, da li možda netko odlazi?

Spominje se mogući odlazak Amarea Stoudemirea.

Mentor ti je (po)najbolji organizator svijeta, Steve Nash. Čime te je on oduševio u prvoj sezoni?

Oduševio me je sa svime, igrom, pristupom… Za mene je on najbolji playmaker na svijetu. Ja sam dva puta brži od njega, ali svejedno nemam rješenja kako da ga zaustavim. Od proigravanja, do promjene ritma te njegovog najjačega oružja, asistencije. Ukoliko ga ne pratiš lako ti može lopta završiti u glavi, ja sam s njim već godinu dana i svaki put se oduševim njegovim asistencijama i pregledom igre.

Uz Nasha imao si još jednu legendu, Shaquillea O’Neala. U jednom od intervjua si izjavio da ćeš ga naučiti pjevati Zdravljicu (slovenska himna op.a.)?

Himna? Posnimali smo neke filmiće, ali nije nam baš najbolje uspjelo. Nažalost rezultati u zadnja dva mjeseca regularnog dijela nisu bili primjereni za takvu šalu. No, ipak Shaq je uvijek lider ekipe, kada je najteže i kada nam ne ide, on je uvijek tu da nas podigne, a to najčešće napravi sa svojim humorom. Ma o njemu imam doista samo riječi hvale.

Shaq je otišao kod Lebrona Jamesa, hoće li to biti uspješna kombinacija?

Cleveland ima simpatičnu ekipu, vidjeli smo prošle godine da im je falila jedna robusna petica koja bi se mogla nositi s Howardom. No, pustimo se iznenaditi, u ligi je veliki broj kvalitetnih ekipa i ne bih se osudio prognozirati tko će biti prvak.

Gdje su u tom krugu vaši Sunsi?

Naša ekipa će ovog ljeta biti veoma mlada, cilj je postaviti ekipu za nadolazeće godine, zato sam mišljenja da ćemo ove godine puno teže nadskakivati sam vrh.

Goranu Dragiću želimo što brži oporavak koljena. Prema posljednjim informacijama iz slovenskog tabora nije riječ o težoj povrijedi, ali ipak želimo Dragiću da bude 100% spreman u Poljskoj i možda u finalu odigra protiv drugog NBA-ovca, našeg Roka Lenija Ukića. Sretno!

Latest Posts

NE PROPUSTITE