Wednesday, March 29, 2023

ZADNJE OBJAVE

EKSKLUZIVNO: NBA liga snizila “salary cap”

Uprava najjaèe košarkaške lige na svijetu, NBA lige, odluèila je smanjiti salary cap za sljedeæu sezonu, kao i porez na luksuz.

Prošle je sezone granica salary capa bila postavljena na 58.68 milijuna dolara, a naredne æe ona iznositi skoro milijun dolara manje, toènije 57.7 milijuna dolara. Granica budžeta koji podliježe porezu na luksuz spuštena je s maksimuma od 71.15 milijuna na 69.2 milijuna dolara.

Pomicanje granica posljedica je utjecaja globalne ekonomske krize, a oèekuje se da æe NBA liga sljedeæe sezone napraviti novo revidiranje graniènih brojki.

Porez na luksuz u NBA ligi plaæaju klubovi koji probiju granicu salary capa, te on iznosi 100% od iznosa za koji je cap prebaèen.

NBA liga je u dodatku objavila da je ove sezone porez na luksuz moralo platiti sedam momèadi, New York Knicksi ($23.7 milijuna), Dallas Mavericksi ($23.6 milijuna), Cleveland Cavaliersi ($13.7 milijuna), Boston Celticsi ($8.29milijuna), Los Angeles Lakersi ($7.1 milijuna), Portland Trail Blazersi ($5.8 milijuna) i Phoenix Sunsi ($4.9 milijuna).

Latest Posts

NE PROPUSTITE