Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Elton Brand odlazi u mirovinu

Nakon 17 godina igranja igre koju volim, što je bilo sjajno za mene, službeno se povlačim ovaj put zasigurno. Bilo je sjajno putovanje. Želio bih zahvaliti organizacijama u kojima sam bio, Chicago Bullsi, Los Angels Clippersi i naravno Philadelphia 76ersi, bili su sjajni prema meni“, ovo su bili riječi Eltona Branda na konferenciji na kojoj je objavio svoje povlačenje po drugi put, nakon 17 sezona u NBA ligi.

Dvostruki All Star izabran je kao prvi izbor prve runde 1999. od strane Chicago Bullsa.

Imao je odličnu prvu sezonu u kojoj je u prosjeku postizao 20,1 koš, hvatao deset skokova. Podijelio je nagradu za najboljeg rookieja godine sa Steveom Francisom.

Nakon samo dvije sezonu Bullsima, razmijenjen je u Clipperse u kojima je proveo svoje najbolje dane. 2006. je bila njegova najbolja sezona u kojoj je u prosjeku zabijao 24,7 koša po utakmici te je još hvatao i deset skokova uz 2,5 blokada.

2008. godine odlazi u Philu u kojoj je ostao četiri sezone, zatim je još igrao u Dallas Mavericksima i Atlanta Hawksima. 2015., prvi put objavljuje svoju mirovnu, ali u pola sezone se vraća kako bi bio mentor mladim visokim igračima 76ersa. Ovaj put je objavio konačno povlačenje.

U karijeri je Brand odigrao 1058 utakmica u kojima je u prosjeku zabijao 15,9 koševa i hvatao 8,5 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE