Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Elton Brand: Sixersi su mogli imati Cousinsa

Lako je biti general poslije bitke – samo pitajte Eltona Branda.

NBA veteran i član Atlanta Hawksa 2010. godine bio je dio Philadelphia 76ersa, a iste godine njegova tadašnja momčad na draftu drugim izborom odabrala je Evana Turnera, dinamično i svestrano krilo sa sveučilišta Ohio State. U ono vrijeme taj potez nije nikoga začudio. Turner je bio iznimno cijenjen igrač na vrlo visokoj cijeni kao sjajan slasher i ubojit u tranziciji – upitno je samo bilo koliko će još napredovati. Kako je danas jasno da nije ispunio visoka očekivanja, Brand se u razgovoru za portal LibertyBallers.com prisjetio da su odgovorni u Sixersima ozbiljno zagrizli za centra sa sveučilišta Kentucky, DeMarcusa Cousinsa, koji je petim izborom otišao u Sacramento. Na kraju je, prema Brandu, tadašnji trener Doug Collins presudio da Sixersi izbjegnu Cousinsa u širokom luku:

„Doug Collins nije želio raditi s Cousinsom“, rekao je Brand, i dodao: „Rod Thorn (tadašnji predsjednik momčadi, op.a.) je prepustio odluku Collinsu i on je odlučio kako je najbolje krenuti u drukčijem smjeru.“

Collinsa su očigledno uplašile Cousinsove „mušice“, pa je odlučio ne upuštati se u borbu s hirovitim (ali ipak nevjerojatno nadarenim) mladim centrom, nego je radije odabrao igrača koji se naizgled idealno uklapao u tadašnju brani-i-trči momčad s Jrueom Holidayem, Thaddeusom Youngom i Andreom Iguodalom. Turner je u tri i pol godine odigrao za Sixerse 297 utakmica uz prosjek od 11,4 koša i danas igra za Boston Celticse. Cousins je, s druge strane, ponajbolji centar lige i jedna od najvećih mladih nada u SAD-u. Danas je jasno da su Sixersi vjerojatno pogriješili, ali kako smo rekli na početku – lako je biti general poslije bitke.

Latest Posts

NE PROPUSTITE