Saturday, September 23, 2023

ZADNJE OBJAVE

Embiid i Sixersi dogovorili ekstenziju od 148 milijuna dolara

Joel Embiid i Philadelphia 76ersi dogovorili su se oko produženja ugovora 23-godišnjeg centra na dodatnih, maksimalnih, pet godina čime će talentirani centar Sixersa podebljati svoj bankovni račun za 148 milijuna američkih dolara.

Embiid bi tzv. “Super Max” ugovor trebao potpisati u idućih par dana pošto se bliži rok za potpisivanje produžetaka ugovora za igrače iz draft klase 2014. godine. Ipak, zbog karijere prožete ozljedama, Sixersi će Joelu zagarantirati tek 50% ukupnog iznosa, dok će ostatak uprihoditi samo ako dostigne određen broj odigranih utakmica svake sezone.

Veliki je to novac za igrača koji u tri sezone nije uspio ostati niti četiri mjeseca bez zdravstvenih problema, no njegov talent je neupitan, a ako ga zdravlje posluži uprava kluba iz Pensilvanije neće požaliti niti malo. Za usporedbu, prošle sezone su Rudy Gobert i Steven Adams dobili najveće ekstenzije od svih centara iz klase 2013. Gobert je za četiri godine dobio 102 milijuna, dok je Adams dobio dva milijuna dolara manje.

Uz bogatu osnovicu, Joel bi svojim dobrim nastupima mogao zaraditi i dodatnih 30 milijuna dolara, a da bi to ostvario u idućih pet sezona morat će biti izabran u All-Star i All-NBA momčadi te biti izabran za najboljeg obrambenog igrača ili osvojiti titulu MVP-a.

Iako je Embiid izabran kao treći pick 2014. godine, tek je prošle sezone prvi puta istrčao na NBA parkete gdje je u samo 31 nastupu uspio pokazati izniman talent bilježivši u prosjeku 20,2 koševa, 7,8 skokova i 2,1 asistenciju. Nažalost, kao njegova prva i druga godina u ligi, i sezona 2016./17. za njega je završila prerano, no bez obzira na mali uzorak odigranih utakmica, Embiid je do samog kraja bio jedan od glavnih konkurenata za osvajanje titule rookieja godine. Titulu najboljeg novaka na kraju je, potpuno nezasluženo, odnio Malcolm Brogdon.

Ljubimac navijača Sixersa trebao bi u novu sezonu ući bez zdravstvenih problema, no koliko će dugo uspjeti zadržati takvo stanje predstoji nam vidjeti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE