Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Embiid počinje s treninzima

Joel Embiid se vratio s čini se uspješne rehabilitacije u Kataru. Pomak nakon dvotjedne terapije se vidio u njegovim kretnjama koje su mu dopustile i više šuterskih treninga.

“Malo brži, malo aktivniji, malo bolji u kondicijskom dijelu, malo bolje kretnje. Malo više od malo više”, izjavio je trener Sixersa Brett Brown koji će nakon još jedne promašene sezone na ljeto vjerojatno krenuti istim putem jer će mu roster biti još mlađi. Osim ako se u glavi GM-a Sama Hinkieja ne dogodi ludi zaokret pa uspije oformiti ipak malo konkurentniju ekipu.

Plan za Embiida je bio da preskoči ljetnu ligu i napokon bude spreman za predsezonu 2016-17, ali napredak u oporavku možda pruži nadu i klubu i igraču pa Kamerunac bude spreman i ranije.

Sixersi su navodno oduševljeni sportsko-rehabilitacijskim centrom Aspetar u Dohi te postoji mogućnost da Embiid ponovo ode tamo na dodatnu rehabilitaciju, a postoji i ideja da bi i ostali ozlijeđeni igrači Sixersa mogli tamo na oporavak. Brown je također istaknuo da bi Joel ovakav napredak teško postigao u Americi.

Centar pruža potpunu privatnost, potpunu izolaciju koja mu omogućava da se potpuno koncentrira na oporavak. U društvu je s ostalim sportašima na oporavku koji si međusobno pomažu idejama. Tamo je u visoko profesionalnom okruženju koje mu pomaže”, izjavio je za kraj trene Brown.

Joel Embiid je izabran kao 3. izbor na draft 2014. godine. Iako su u Philadelphiji znali za njegove probleme s ozljedama nitko se nije nadao da će nakon dvije godine ovaj talentirani centar još uvijek biti na listi ozlijeđenih igrača. Ovo ljeto će biti ključno za Embiida i Sixerse u nadi da Kamerunac ipak bude spreman za ozbiljnu košarku što bi bio jedan koračić u stvaranju novih Sixersa.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE