Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Embiid razmatrao napuštanje košarke

Philadelpia 76ersi godinama su na samome dnu NBA lige čime su se pretplatili na najveći broj kuglica u draft lutriji koja odlučuje o redoslijedu biranja na draftu. Bivši generalni menadžer 76ersa Sam Hinkie imao je viziju rebuilding momčadi vodio je pod sloganom „Trust The Process“.

Nakon propuštene dvije sezone zbog ozljeda nekada 3. izbor drafta Joel Embiid konačno je debitirao u ligi te je on između ostalog bio glavna nada „Processa“ za koji je Hinkie zalagao. No, postoji i druga strana priče koja govori kako je Embiid razmatrao o prestanku igranja profesionalne košarke prošlog listopada kada je saznao da će morati propustiti još jednu sezonu.

„Želio sam da ova agonija prestane, jer sam jednostavno imao potrebu otići od svega“, izjavio je Embiid koji kao glavnog krivca za činjenicu da ostane u svijetu košarke smatra njegovu djevojku koja ga je odgovorila od napuštanja.

„Znate kako sam naučio šutirati?“, započeo je Embiid te nastavio:

„Jednostavno sam gledao bijelce jer oni zaista imaju dobru šutersku formu. Takvih videa ima dosta na internetu“, završio je šaljivi Embiid.

Joel je u Sjedinjenim Državama proveo četiri godine gdje je stanovao u četiri različita grada, ali je odrastao u Africi točnije Kamerunu.

„Pomalo sam bio mekan momak, ali ovdje u Americi to nisu znali. Znali su da sam iz Afrike te su smatrali da sam siromašan, da dolazim iz džungle i da ubijam lavove. Pomislio sam ako to stvarno mislite onda ću to iskoristiti.“

Trener 76ersa Brett Brown ima samo riječi hvale za ovog Kamerunca:

„Joel je borac uz to željan dokazivanja i učenja o novim stvarima. To su odlične karakteristike koje će mu pomoć da ispuni svoj puni potencijal.“

„Mnogo razmišljam o svim nedaćama koje su me zadesile što mi je dosta pomoglo da postanem bolji čovjek. Osjećam se kao da je čitav Process vezan za mene. U biti kampanja za koju se Hinkie zalagao se odnosila na mene“, kazao je za kraj Embiid koji je u utakmici protiv Oklahome City Thundera zaslužio ovacije i skandiranje imena od strane publike u Wells Fargo Centru

Latest Posts

NE PROPUSTITE