Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Embiid spreman za više minuta, Okafor i Noel upitni za početak sezone

Iako imaju možda i najperspektivniju centarsku liniju lige posljednjih godina, Philadelphijinim visokim igračima u posljednje vrijeme i ne cvjetaju ruže.

Kao što svi već znamo, Nerlens Noel šesti je izbor drafta iz 2013. godine, Joel Embiid je izabran treći 2014., jednako kao i Jahlil Okafor godinu nakon.

No, ozljede su ono što muči “petice” 76-ersa. Embiid još uvijek čeka na svoju prvu službenu utakmicu nakon što je propustio pune dvije sezone zbog puknuća kosti u desnom stopalu, a iako je u početku trener Sixersa Brett Brown govorio kako će ga još uvijek štedijeti te da ga neće koristiti u svim utakmicama (pogotovo u onima koje nastupaju dan za danom) izgleda da je Embiid spreman suočiti se sa svim opterećenjima duge NBA sezone.

Svaku utakmicu predsezone 22-godišnji Kamerunac igra sve više i ostaje nam za vidjeti hoće li se Brownov plan obistiniti te hoće li Embiid nastupiti u prvim back to back utakmicama kluba (1. i 2. studenog).

Istovremeno se s ozljedama muče i druga dvojica. Jahlil Okafor je još u fazi oporavka od operacije meniska desnog koljena kojoj je podvrgnut u ožujku. Trener Brown tvrdi da će se Okafor oporaviti do prve utakmice koja je na rasporedu 26. listopada, što se još uvijek ne zna za Nerlensa Noela koji je ozlijedio preponu prvog tjedna trening kampa.

Noel i Okafor opravdali su očekivanja javnosti u svojim prvim sezonama i pokazali da imaju dosta potencijala dok je Embiid još uvijek enigma.

Biti će jako zanimljivo vidjeti ovaj trojac nakon što se saniraju sve njihove ozljede, ali mislimo da tek onda kreću pravi problemi za 76-erse. Iako su se dugo vremena oko kluba vrtjele priče da će jedan od njih napustiti momčad preko ljeta, to se nije dogodilo. Istovremeno na parketu mogu biti samo dvojica, a ostaje pitanje hoće li se treći zadovoljiti grijanjem klupe u nominalno najslabijoj momčadi lige?

Latest Posts

NE PROPUSTITE