Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Embiid zabio 33 poena u pobjedi 76ersa, Bradley Beal zatrpao Clipperse

Sinoć je odigrano sedam utakmica na NBA terenima. Spursi su nastavili s pobjedama, ovaj put su bili bolji od Pelicansa, Clippersi su poraženi na gostovanju kod Wizardsa, a Orlando Magic je odigrao još jednu očajnu utakmicu. Od hrvatskih igrača najbolji je bio Bogdanović koji je imao 14 poena.

Washington Wizards – Los Angeles Clippers 117:110

Wizardsi su došli do treće pobjede zaredom. Bradley Beal je ubacio 41 poen, tri skoka i tri dodavanja. John Wall je imao 18 poena, 11 dodavanja i pet skokova. Markieff Morris je upisao 23 poena, devet skokova, tri dodavanja i tri ukradene. Kod Clippersa najbolji je bio Blake Griffin s 26 poena, sedam skokova i sedam dodavanja. Chris Paul je imao 13 poena, 12 dodavanja, četiri skoka i dvije ukradene.

Dallas Mavericks – Sacramento Kings 99:79

Tek sedma pobjeda Mavsa u sezoni. Dorian Finney-Smith ubacio je 17 poena, tri dodavanja i dva skoka u redovima Mavsa. Harrison Barnes je imao 15 poena, devet skokova, tri ukradene i dva dodavanja. DeMarcus Cousins je imao 33 poena i šest skokova u redovima Kingsa.

Memphis Grizzlies – Utah Jazz 73:82

Četvrta pobjeda zaredom Jazzera. Gordon Hayward je imao 22 poena, sedam skokova, šest dodavanja, tri blokade i dvije ukradene. Rudy Gobert je dodao 21 poen, 12 skokova i tri blokade. Kod Memphisa najbolji je bio Mike Conley s 14 poena i četiri dodavanja. Zach Randolph je ubacio 12 poena i 11 skokova. Ovo je Grizzliesima drugi poraz zaredom i treći u posljednje četiri utakmice.

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 108:107

Uzbudljivu utakmicu su odigrali 76ersi i Netsi. Joel Embiid je predvodio 76erse do sedme pobjede u sezoni s 33 poena, deset skokova, tri blokade i dvije ukradene. Ersan Ilyasova je imao 22 poena, četiri skoka i dva dodavanja. Dario Šarić je imao sedam poena, osam skokova i dva dodavanja. Kod Netsa Brook Lopez je imao 22 poena, devet skokova, osam dodavanja i četiri skoka. Bojan Bogdanović je imao 14 poena, šest skokova i dva dodavanja.

Orlando Magic – Toronto Raptors 79:109

Nakon poraza od Hawksa, Raptorsi su se brzo oporavili pobjedom nad Magicom. DeMar DeRozan je imao 31 poen, pet skokova i četiri dodavanja. Kyle Lowry je upisao 16 poena, deset dodavanja i tri skoka. Jonas Valanciunas je imao 16 poena i 13 skokova. Evan Fournier je imao 15 poena, tri skoka i tri dodavanja kod Magica. Mario Hezonja je igrao sedam minuta, upisao je pet poena. Damjan Rudež je igrao deset minuta, imao je tri poena i jedan skok.

Miami Heat – Boston Celtics 95:105

Celticsi su upisali novu pobjedu u Miamiju. Isaiah Thomas je upisao 23 poena, četiri dodavanja i dva skoka. Avery Bradley je imao 20 poena i pet skokova. Al Horford je ubacio 17 poena, osam dodavanja, sedam skokova i dvije ukradene. Goran Dragić je za Heat ubacio 31 poen, sedam dodavanja i pet skokova. Hassan Whiteside je imao 23 poena, 17 skokova i tri blokade.

San Antonio Spurs – New Orleans Pelicans 113:100

Nova pobjeda Spursa, ovaj put na domaćem terenu. LaMarcus Aldridge je imao 22 poena, sedam skokova i tri dodavanja. Manu Ginobili je imao 17 poena. Ovo je Spursima bila četvrta pobjeda zaredom. Kod Pelicansa Anthony Davis je imao samo 12 poena, četiri skoka i dvije blokade. Alexis Ajinca je imao 16 poena i osam skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE