Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Embiidova radna etika brine Sixerse

Glavni menadžer Philadelphia 76ersa Sam Hinkie odlučio se za riskantan potez na draftu ovoga ljeta. Odlučio je odabrati kamerunskog centra sa sveučilišta Kansas Joela Embiida, kojeg je većina skauta smatrala daleko najboljim igračem na draftu, boljim čak i od razvikanih Wigginsa i Parkera. Dvije nezgodne ozljede (leđa i stopalo) su jedini razlog zašto je Embiid pao tek na treće mjesto.

Iako je Embiid neupitno veliki talent kojem Hinkie planira povjeriti budućnost Sixersa, naslućuju se problemi. Naime, prema pisanju američkih medija, Embiid muku muči s viškom kilograma-mladi dvatesetogodišnji centar koji se na sveučilištu dičio isklesanim tijelom od 216 centimetara i 111 kilograma navodno je natukao preko 130 kilograma. Pod znak pitanja došla je i Embiidova radna etika nakon što se posvađao s kondicijskim trenerom Jamesom Davisom zbog čega je poslan kući dok je momčad bila na putu Zapadnom konferencijom. Iako je bitno ograničen što se tiče treninga s obzirom na vrstu zljede (teška fraktura stopala) pa je porast kilaže donekle očekivan, odgovorne u Sixersima brine činjenica što je Embiid do sada više puta izbjegavao kondicijske vježbe. Embiidov sunarodnjak, mentor i suigrač Luc Mbah a Moute o tome je rekao: „On je mlad, dvadesetogodišnji dečko koji uči kako biti profesionalni košarkaš i koji općenito uči biti odrastao.“

Treba spomenuti da Embiidu u zadnje vrijeme zaista nije lako. Osim što je zbog ozljede ograničen na sjedenje i navijanje s tribina, sve oko Sixersa je potresla vijest o smrti Embiidova 13-godišnjeg brata Arthura. S obzirom na to, možda treba njegove probleme s kilogramima i disciplinom gledati u drukčijem svjetlu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE