Wednesday, May 1, 2024

ZADNJE OBJAVE

Emotivni Rodman primljen u Kuæu slavnih

Na olakšanje organizatora, Dennis Rodman se suzdržao od bilo kakvih incidenata tijekom primanja u košarkašku Kuæu slavnih u amerièkom Springfieldu, u petak naveèer.

Nije se, meðutim, èinilo da æe biti tako kad se kontroverzni 50-godišnji košarkaš pojavio na ceremoniji u svjetlucavom sivom odijelu, s pernatim šeširom i velikim bijelim sunèanim naoèalama. No, prije no što je stao za govornicu, ipak se preodjenuo u pristojnije izdanje, a tijekom samog govora je bio vrlo emotivan. S “knedlom” u grlu je prièao kako nije bio dobar suprug i otac i kako je imao vrlo loš odnos s majkom.

“Nisam igrao košarku zbog novca. Nisam igrao košarku kako bih postao slavan. Ovo što vidite ovdje je više iluzija da volim biti individualac koji je pun šarenila”, rekao je veliki skakaè koji je u dresovima Detroita i Chicaga osvojio pet NBA naslova.

Rodman je posebno zahvalio trenerima Philu Jacksonu i Chucku Dalyju, vlasniku Los Angeles Lakersa Jerryju Bussu, te Jamesu Richu koji ga je sa svojom obitelji odgajao nakon što ga je majka izbacila iz kuæe. Za spomenute je osobe rekao da su ignorirale njegov izgled i da su ga uvijek promatrali kao individualca dobra srca.

Osim Rodmana, u Kuæu slavnih su primljeni i peterostruki All-Star košarkaš Chris Mullin, pa jedan od najveæih europskih košarkaša svih vremena Arvydas Sabonis, zatim još dvojica velikih igraèa, Artis Gilmore i Tom “Satch” Sanders, trener koji je izmislio “trokut-napad” Tex Winter, sveuèilišni treneri Herb Magee i Tara VanDerveer, igraèica WNBA lige Teresa Edwards te Reece “Goose” Tatum iz Harlem Globetrottersa.

“Danas je poseban dan za mene i za moju Litvu, ponosan sam što sam ovdje. Zahvaljujem cijeloj obitelji, roditeljima, prijateljima, suigraèima i trenerima. Posebna zahvalnosti de Portland Trail Blazersima i njihovoj lijeènièkoj ekipi koja je vjerovala u mene nakon teške ozljede i pomogla mi vratiti se na teren”, poruèio je 46-godišnji Sabonis kojeg je Bill Walton nazvao 220 centimetara visokim Larryjem Birdom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE