Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Enes Kanter:”Moji sunarodnjaci u NBA ligi ne žele pričati sa mnom”

Centar Boston Celticsa, Enes Kanter, otkrio je da ga njegovi sunarodnjaci u NBA ligi Ersan Ilyasova, Cedi Osman i Furkan Korkmaz ignoriraju kada pokušava razgovarati s njima za vrijeme međusobnih susreta njihovih klubova.

“Ono što me najviše boli su drugi turski igrači u ligi. Imamo Ersana Ilyasovu, imamo Cedija Osmana u Clevelandu, imamo Furkana Korkmaza u Phili. Kad god igramo međusobno, ne kažu ni riječ”, rekao je Kanter u podcastu Billa Simmona. “Pokušavam razgovarati s njima. Kažem im:”Hej čovječe,šta ima? Kako ste? “Nema odgovora. Ako vide sliku ili videozapise u kojima razgovaramo, turske vlasti bi im mogle raditi probleme, a oni biti u nevolji. Pokušavam prekriti usta dresom i razgovarati s njima. Oni okrenu glavu na suprotnu stranu. ”

Kanter je kao glasni kritičar aktualne turske vlade i predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, u vlastitoj zemlji proglašen teroristom. Dao je podršku prognanom svećeniku Fethullahu Gulenu i njegovom pokretu. Gulena je turska vlada optužila da je glavni pokretač neuspjelog vojnog udara 2016. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE