Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

EP: Pregled igara NBA igraèa (11. dan)

Završen je prvi dan èetvrtfinalnih susreta na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Odigrane su dvije utakmice a pobjednici su bili poznati i prije završnih minuta.

Prvu èetvrtfinalnu utakmicu odigale su reprezentacije Rusije i Srbije. Uspješniji su bili Srbi te se kvalificirali u polufinale rezultatom 79-68. Samo je jedan NBA igraè sudjelovao na utakmici, to je Nenad Krstiæ, igraè Oklahoma City Thundera. Krstiæ je odigrao samo 18 minuta te je za to vrijeme ostvario vrlo dobar uèinak od 10 poena, 2 skoka i 2 asista.

Utakmica izmeðu Francuske i Španjolske trebala je biti napeta utakmica koja æe se riješavati u posljednjim sekundama posljednje èetvrtine. Ali Španjolci to nisu dopustili te su dominirali u svim segmentima igre i uvjerljivo pobijedili 86-66. Prvo ime susreta je Pau Gasol koji je bio nezadrživ za Francusku obranu. Postigao je 28 poena uz šut 11-13 i uhvatio 9 skokova u 28 minuta igre. Vrlo dobro odigrao je i Rudy Fernandez postigavši 16 poena i uhvativši 5 skokova za pola sata igre. Mlaði brat Gasol, Marc solidno je iskoristio minutažu te postigao 6 poena uz 5 skokova. Francuzi su odlièno zaustavljeni a u prilog tome ide èinjenica da su imali samo jednoga igraèa s dvoznamenkastim brojem poena. To je Ronny Turiaf koji je postigao 12 poena, ali je zbog problema s osobnim pogreškama igrao samo 21 minutu. Tony Parker danas nije bio na razini na kojoj smo ga navikli gledati. Ostvario je skroman uèinak od 6 poena i 3 asista. Boris Diaw najviše je vremena proveo na parketu te postigao 9 poena uz 6 skokova. Nicolas Batum odigrao je solidno, ali može on i bolje. U statistiku je upisao  7 poena i 4 skoka.

Danas je Pau Gasol pokazao tko je glavni gazda na Eurobasketu, prikazao je odliènu igru i na njegovim je krilima Španjolska došla do uvjerljive pobjede. Tony Parker morao bi odigrati puno bolje da bi njegova ekipa mogla pobijediti, ali to danas nije bio sluèaj.

Latest Posts

NE PROPUSTITE