Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

EP: Pregled igara NBA igraèa (12. dan)

Završeni su svi èetvrtfinalni dvoboji na Eurobasketu u Poljskoj. Obje utakmice bile su neizvjesne do kraja a u polufinale su prošle reprezentacije Grèke i Slovenije.

Prvi èetvrfinalni dvoboj dana odigrale su ekipe Turske i Grèke. Utakmica je riješena nakon produžetaka pobjedom Grka 76-74. U pobjednièkoj je momèadi samo jedan NBA igraè, Kosta Koufos, ali on zbog ozljede nije igrao. Kod Turaka istaknuno se, posebno u posljednjoj èetvrtini, Hedo Türkoglu postigavši 13 poena i 5 skokova. Ersan Ilyasova imao je i boljih dana, danas je ubacio 9 poena uz 7 skokova, ali loše je šutirao, samo 4-13.

Posljedni èetvrtfinalni dvoboj, i nama najzanimljiviji, odigran je izmeðu Hrvatske i Slovenije. Hrvati su bolje odigrali prvo, a Slovenci drugo poluvrijeme te je kao rezultat toga proizišla pobjeda Slovenaca 67-65. Slovencima je ozljeðen Goran Dragiè, a Primož Brezec odigrao je samo 7 minuta utakmice te u statistiku upisao tek 2 prekršaja. Hrvatsku je predvodio Roko Ukiæ s 21 poenom, 5 asistencija i 3 skoka ali ni to nije bilo dovoljno da napokon Hrvatska izbori polufinale. Sada nas èeka borba za prolazak na Svjetsko prvenstvo.

Latest Posts

NE PROPUSTITE