Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

EP: Pregled igara NBA igraèa (3. dan)

Treæi dan Eurobasketa u Poljskoj je iza nas. Danas nije bilo nikakvih iznenaðenja iako je nekoliko utakmica bilo vrlo napeto. NBA igraèi nastavili su s vrlo dobrim igrama.

Prvu utakmicu treæeg dana Eurobasketa odigrali su Hrvatska i Makedonija. Hrvati su uspjeli pobijediti unatoè lošoj igri u prvom poluvremenu. Roko Ukiæ nije dobro šutirao (2-8) te je postigao 7 poena ali se orjentirao na razigravanje ekipe te podijelio 6 asistencija. Drugu utakmicu skupine A odigrali su Grèka i Izrael. Ta utakmica bila je revijalnoga tona, nije imala nikakv rezultatski znaèaj. Kosta Koufos odigrao je pola utakmice te upisao 4 poena i 8 skokova.

Grupa B otvorena je pobjedom Francuske nad Rusijom 69-64. Ovdje su NBA igraèi dominirali u svim aspektima igre. Najviše poena postigao je Boris Diaw, 19 uz odlièan šut 9-13. Svoju dominaciju potvrdio je sa 7 skokova i 7 asistencija. Pod obruèima odlièan je bio Ronny Turiaf koji je postigao 18 poena i uhvatio 14 skokova. Nije ni Tony Parker zaostao za svojim suigraèima, postigao je 17 poena uz 4 asistencije. Malo je razoèarao Nicolas Batum koji je ostao bez postignutog koša. Latvija je pobijedila Njemaèku 68-62, ali ostali su bez drugog kruga jer su trebali pobjedu od barem 8 poena razlike. Andris Biedrins bio je blizu double-double uèinka, postigao je 10 poena i uhvatio 9 koševa.

Najzanimljivija utakmica odigrana je u grupi C gdje su se sukobili Španjolska i Slovenija. Slovenija je velikim preokretom došla do produžetka u kojem je nedostajalo snage i koncentracije te su Španjolci izborili vrijednu pobjedu. Sloveniju je u preokretu vodio Goran Dragiè koji je eksplodirao u posljednjoj èetvrtini s tri ukradene lopte i laganim kontrama. Na kraju postigao je 19 poena uz dobar šut 6-10 te je ukrao èak 6 lopti protivnicima. Primož Brezec polako ulazi u formu i postigao je 12 poena ali ponovno nije bio na skakaèkoj razini te je uhvatio samo 2 skoka. Rudy Fernandez odigrao je odliènu utakmicu za Španjolsku postigavši 19 poena uz 5 skokova. Pau Gasol bio je solidan s 13 poena i 9 skokova dok je Marc Gasol ponovno odigrao rezervirano te upisao 5 poena i 7 skokova. Srbija je rutinski pobijedila Veliku Britaniju 77-59 uz dobru igru Nenada Krstiæa koji je postigao 17 poena i uhvatio 4 skoka. Britanski predstavnik u NBA ligi, Pops Mensah-Bonsu takoðer je bio vrlo dobar postigavši 16 poena i uhvativši 4 skoka.

Grupa D donijela je zanimljiv dvoboj Poljske i Turske u kojoj su Turci pokazali bolju igru i odnijeli pobjedu 87-69. Standardno dobar bio je Ersan Ilyasova s 18 poena i 8 skokova u samo 22 minute. Hidayet Türkoglu rutinski je vodio momèad te u 27 minuta postigao 13 poena i uhvatio 8 skokova. Kod Poljaka najbolji je bio igraè Orlando Magica Marcin Gortat koji je postigao 21 poen i uhvatio 7 skokova. Bugarska i Litva igrale su 3 èetvrtine u egalu ali je u posljednjoj èetvrtini Litva pokazala kvalitetu više od Bugara. Na ovoj utakmici nije bilo NBA igraèa pa samo spomenimo rezultat – 84-69 za Litvu.

Danas su NBA igraèi (opet) bili dominantni te odigrali najbolje uloge u svojim ekipama. Bolje utakmice možemo oèekivati od Nicolasa Batuma te od Primoža Brezeca u skakaèkom dijelu. Ostali su odigrali prema (visokim) oèekivanjima. Sutra je slobodan dan pa æemo sutra pogledati prosjeène brojke koje su NBA igraèi ostvarili u prva tri dana natjecanja te prema tome sastaviti tablicu od najboljih NBA igraèa u dosadanšnjem dijelu prvenstva.

Latest Posts

NE PROPUSTITE