Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

EP: Pregled igara NBA igraèa (5. dan)

Nakon dana odmora nastavilo se Europsko prvenstvo u Poljskoj. Petog dana prvenstva odigrane su samo tri utakmice jer se prešlo u drugi krug natjecanja.

Prva utakmica dana donijela je pobjedu Rusije nad Hrvatskom 62-59 nakon uzbudljive završnice iako su Rusi vodili tijekom cijelog susreta, ali nikada se nisu uspjeli odlijepiti na veæu razliku. Jedini NBA igraè na ovoj utakmici bio je Roko Ukiæ koji može odigrati i mnogo bolje nego danas. Postigao je 6 poena uz loš šut 2-9 te ostvario 3 asistencije i skok za 21 minutu igre.

U drugoj utakmici vidjeli smo pobjedu Grèke nad Njemaèkom 84-76. Oèekivala se lagana pobjeda Grka, ali Nijemci su ponovno pokazali da se baš nikada ne predaju i do kraja odigrali hrabro, maksimalno koliko su mogli. I ovdje imamo samo jednog NBA predstavnika, to je Grk Kosta Koufos koji je odigrao samo 10 minuta i za to vrijeme stigao uknjižiti 4 poena i skok.

Šlag na kraju danu bila je Francuska koja je demolirala Makedoniju s 83-57. Od samoga poèetka Francuzi su pokazali mnogo veæu kvalitetu od Makedonaca kojima je oèito drugi krug natjecanja maksimalan doseg na ovom prvenstvu. Francuzi su ravnomjerno podijelili minutažu na sve igraèe kako bi što spremniji doèekali nedjeljni dvoboj s Hrvatskom. Nicolas Batum danas je pokazao više nego prošlih dana. Postigao je 13 poena i uhvatio 5 skokova. Tony Parker takoðer je postigao 13 poena uz po 3 skoka, asistencije i ukradene lopte. Danas su nešto slabije odigrali Ronny Turiaf i Boris Diaw. Više su prilike dali mlaðima da se dokazuju dok je njihov doprinos neupitan. Turiaf je danas postigao 4 poena uz 2 skoka a Diaw je ostao bez postignutog koša ali je uhvatio 4 skoka i podijelio 4 asista.

Danas NBA igraèi nisu pokazali ništa spektakularno, osim strašnog zakucavanja Batuma na poèetku utakmice, ali uglavnom za to nije ni bilo potrebe. Jedino smo oèekivali od Ukiæa bolji uèinak, no možda se on malo štedio za dvoboj s Francuzima i okršaj s Parkerom koji mu je jedan od košarkaških uzora.

Latest Posts

NE PROPUSTITE