Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

EP: Pregled igara NBA igraèa (9. dan)

Danas je na Eurobasketu u Poljskoj završeno natjecanje u skupini E i saznali smo koje æe èetiri ekipe nastaviti natjecanje u èetvrtfinalu. Sve tri utakmice završile su s razlikom od 2 poena, a dvije su imale identièan rezultat.

Prvu utakmicu dana odigrale su reprezentacije Rusije i Makedonije. Ove ekipe nemaju NBA igraèa pa æemo samo spomenuti da je rezultat na kraju glasio 71-69 u korist Rusa.

Druga utakmica takoðer je bila napeta do posljednjih trenutaka kada Francuzi ipak pobjeðuju rezultatom 71-69. Francusi NBA kvartet predvodio je Tony Parker sa 12 poena i 4 skoka u samo 21 minutu igre. Francuski izbornik ravnomjerno je raspodijelio minutažu na sve igraèe buduæi da su Francuzi osigurali èetvrtfinale i prije utakmice. Malo više od Parkera igrao je mladi Nicolas Batum koji je postigao 8 poena i uhvatio 4 skoka. Boris Diaw odigrao je 19 minuta i jedina brojka koja se istièe u njegovoj statistici je 5 izgubljenih lopti. Ronny Turiaf na terenu je proveo samo 14 minuta i ubacio 4 poena te uhvatio 2 skoka. Jedini grèki NBA igraè, Kosta Koufos nije igrao.

Zadnja utakmica dana takoðer je završila s 2 poena razlike, pobjedom Hrvatske 70-68 nad Njemaèkom èime je Hrvatska uhvatila posljednji vlak za èetvrtfinale. Zanimljivo je kako bi sve utakmice dana završile istim rezultatom da su Hrvati i Nijemci postigli svaki po još jedan poen. Jedini Hrvat u NBA ligi, Roko Ukiæ preuzeo je odgovornost na kraju utakmice te završio s 18 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Danas je završeno natjecanje u skupini E a sutra se odigravaju posljednji dvoboji skupine F te æemo nakon toga saznati sve èetvrtfinale parove. Danas je Ukiæ bio najbolji NBA igraè prvenstva, ali time se neæe hvaliti unucima jer su Francuzi dozirali minutažu svojih igraèa kako bi što spremnije doèekali èetvrtfinale.

Latest Posts

NE PROPUSTITE