Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Erazem Lorbek na pragu dolaska u NBA ligu

Slovenski reprezentativac Erazem Lorbek bi prema pisanju portala Tubasket.com mogao naredne sezone pojaèati redove San Antonio Spursa.

28-godišnji Lorbek je inaèe bio izabran kao 46. izbor na draftu 2005. godine od strane Indiana Pacersa koji su taj pick te Kawhija Leonarda proslijedili Spursima za Georgea Hilla prije poèetka aktualne NBA sezone.

“Mislim da æe nam Kawhi Leonard i naš veliki deèko u Europi (Lorbek) pomoæi iduæe sezone”, izjavio je Gregg Popovich nakon spomenute razmjene igraèa.

Zanimljivo je spomenuti kako je Lorbek igrao u NCAA ligi jednu sezonu u dresu Michigan Statea tijekom sezone 2003./04. Kao freshman postizao je 6,4 poena i 3,3 skoka po susretu. Meðutim veæ nakon prve sezone odluèio je potpisati za talijanski Fortitudo iz Bologne.

Za kraj dodajmo da ovaj 208 centimetara visok krilni centar Regal FC Barcelone u Euroligi bilježi 13,8 poena uz 4,7 skokova za 25 minuta provedenih na parketu, dok u ACB ligi za isto vrijeme na parketu prosjeèno upisuje 11,6 poena i 4,2 skoka uz 41% šuta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE