Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ettore Messina odlazi u Netse?

Ettore Messina je u petak dao neopozivu ostavku na mjesto trenera košarkaše momèadi Real Madrida. No, prema pisanju odreðenih amerièkih medija Messina bi novi ugovor mogao u nastavku njegove karijere pronaæi sa one strane Atlantika.

Messina se spominje kao ozbiljni kandidati za pomoænika trenera u ekipi New Jersey Netsa. Navodno je nekih kontakata izmeðu èelnih ljudi Netsa i Messine veæ bilo u prošlosti, no do konaènog dogovora tada nije došlo. Spomenuta ponuda se navodno odnosi na dolazeæu godinu, sezonu 2011/12.

NBA liga u svojoj dugogodišnjoj povijesti, sve od 1945. godine još nije zabilježila Europljanina na ‘glavnoj stolici’ jedne od NBA momèadi, makar je nekoliko trenera europskih korijena uspješno vodilo (Rudy Tomjanovich) odnosno vodi (Gregg Popovich, Mike D’Antoni) sjevernoamerièke profesionalne ekipe.

Prema trenutnim izvorima izgleda da bi Messina mogao uèiniti prvi mali korak k tome, korak koji bi sigurno otvorio nova vrata u NBA ligi, a to je ulazak europskih trenera, i njihove filozofije u svijet najatraktivnije košarkaške lige svijeta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE