Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Eurobasket zbog lockouta bez najveæih zvijezda?

Lockout u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta, NBA ligi, mogao bi izravno utjecati na kvalitetu ovogodišnjeg izdanja Europskog košarkaškog prvenstva koje se ovog ljeta održava u Litvi.

Najviše bi mogla ispaštati Francuska reprezentacija koja ima èak sedmoricu NBA košarkaša u svom rosteru. Naime, zbog štrajka u NBA-u igraèima prestaju važiti postojeæi ugovori koje su potpisali s ligom. A kako ugovori nisu važeæi, ni osiguranje nije valjano, te bi u sluèaju ozljede košarkaški savez, u ovom sluèaju Francuske, morao podmirivati plaæu ozlijeðenom igraèu umjesto njegovog NBA kluba.

Francuzi imaju èak sedam igraèa u NBA-u bez kojih njihova reprezentacija nema previše šansi za uspjeh. Radi se o Tonyju Parkeru, Nicolasu Batumu, Borisu Diawu, Joakimu Noahu, Mickaëlu Pietrusu, Kevinu Seraphinu i Ronnyju Turiafu. Sa ovim igraèima izbornik Francuske Vincent Collet ima se pravo nadati nekoj od medalja.

“Pokušavamo osigurati sredstva kojim bi platili osiguranje igraèima da bi mogli zaigrati na Eurobasketu. Trebamo pomoæ vlade i države u tome”, rekao je Collet.

Poslije Francuza, iduæa reprezentacija koja bi se mogla naæi u problemima je Španjolska kojoj “vise” najveæe zvijezde, braæa Gasol i Rudy Fernandez. Ukoliko vodstvo NBA i igraèi ne naðu zajednièki jezik oèekivano bi moglo najjaèe ispasti jedno od najslabijih europskih prvenstva u povijesti europske košarke.

Latest Posts

NE PROPUSTITE