Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Evans i Curry dodani na popis kandidata za Dream Team

Èetiri je igraèa stožer košarkaške reprezentacije SAD-a prikljuèio proširenoj listi kandidata za Svjetsko prvenstvo u Turskoj ove i Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Meðu njima su i dvojica najboljih novaka ove sezone u ligi, Sacramentov bek-šuter Tyreke Evans i Golden Stateov sjajni playmaker i šuter Stephen Curry.

Jedan od èetvorice je takoðer Detroitov bek-šuter i obrambeni specijalist Tayshaun Prince, koji je time postao deseti reprezentativac s Olimpijskih igara u Pekingu ukljuèen na popis. U odnosu na OI prije dvije godine, na popisu nema jedino dugoozlijeðenog beka Milwaukeeja Michaela Redda i playmakera Dallasa Jasona Kidda (37), koji je zakljuèio reprezentativnu karijeru.

Èetvrti dodani igraè u utorak jest 24-godišnji krilni igraè Oklahoma Cityja Jeff Green.

S novoukljuèenim igraèima na proširenom popisu izbornika Mike Krzyzewskog nalazi se 31 igraè. Veæi dio njih, vjerojatno bez najveæih zvijezda poput LeBrona Jamesa i Kobea Bryanta, okupit æe se na pripremama u Las Vegasu od 19. do 23 srpnja. Druga æe se pripremna faza održati u New Yorku neposredno pred put u Europu, gdje æe Dream Team odigrati nekoliko prijateljskih utakmica pred poèetak SP-a u Turskoj (28. kolovoza – 12. rujna).

Amerikanci æe igrati u istanbulskoj, B skupini, skupa s Hrvatskom, Slovenijom, Brazilom, Iranom i Tunisom. Prvu utakmicu prvog dana turnira igraju protiv hrvatske vrste.

Latest Posts

NE PROPUSTITE