Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Evansu novčana kazna zbog simuliranja

Malo manje od mjesec dana prošlo je od početka nove NBA sezone i jučer je podijeljena prva novčana kazna za simuliranje prekršaja. “Sretni dobitnik” je Reggie Evens iz Brooklyn Netsa.

Evans je u utakmici protiv Celticsa prije tjedan dana prvi puta simulirao prekršaj i za to je dobio upozorenje od NBA lige. Svaki sljedeæi takav potez bit će kažnjen novčano, a nije dugo trebalo čekati da se i to dogodi. U utakmici protiv Lakersa prije dva dana Evans je ponovno pokušao zavarati suce da iznudi prekršaj, u čemu je i uspio, ali naknadnim pregledavanjem snimke otkriveno je očigledno simuliranje te je zasluženo kažnjen.

Tako je Evans ostao bez 5.000 dolara, a ako takav potez ponovi bit će kažnjen s dvostruko većom kaznom. Za sljedeća simuliranja dobit će kazne od 15 i 30 tisuća dolara, a ako napravi i šesti put takav nesportski potez prijeti mu i suspenzija igranja nekoliko utakmici ili nova, ponovno uvećana, novčana kazna.

On je prvi dobio novčanu kaznu za simuliranje, a do sada su prva upozorenja dobili još i Kevin Martin, J.J. Barea i Donald Sloan.

Latest Posts

NE PROPUSTITE