Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Everybody needs a Buddy

Buddy Hield je kao skrojen za napad Alvina Gentryja. Trojke će sipati kao kiša. Obožavam ovaj pick Pelicansa“, rekao je entuzijastično novinar CBS Sports mreže, Adam Schein.
Uparivanje s čudom prirode poput Anthonyja Davisa? To je sjajno! Ako volite košarku, ako volite sport uopće, morate voljeti Pelicanse… Ovo će biti nevjerojatan 1-2 punch na duže staze.“

Među nebrojenim satima post-draft analiza, Scheinova je bila bombastična, te je bio nepopustljiv u svojoj procjeni novog „Buddy and Brow“ dua, ali neozbiljno je reći da je on jedini koji vidio potencijal i velike stvari ispred ovog dvojca.

Dvadesetdvogodišnji Hield je pred sam draft izrazio želju da bude odabran od strane New Orleansa – kao i njegov agent te najbitnije, njegova majka – iz mnogo razloga, ali prisustvo trostrukog All-Stara Davisa je bilo na samom vrhu liste.

On je poseban talent“, rekao je Hield za godinu starijeg Davisa. „On je momak koji može poentirati na mnogo načina. Ne mogu dočekati razgovore s njim i proces učenja. Mislim da ćemo zajedno stvoriti dobar način za natjecanje na Zapadu.“

Hield je upoznao Davisa u petak nakon uvodne press konferencije povodom drafta Pelicansa, kada je prvi puta obišao urede i trening dvorane u Metairiu. Upitan za Davisove impresije u vezi odabira Hielda, trener Gentry je rekao: „Mislim da je veoma uzbuđen. Kada ste igrač na visokoj poziciji, potreban vam je dobar šuter na parketu zbog spacinga i zbog toga mislim da će biti veoma sretan u igri.“

Hieldova impresivna sezona 2015-16 na Oklahoma univerzitetu, dostigla je vrhunac kada je zauzeo drugo mjesto NCAA Divizije I u poenima, bilježeći 25 poena po utakmici (najviše u svim konferencijama). Momak rodom s Bahama, vodio je naciju u broju pogođenih trojki u regularnoj sezoni, sa 127 ubačaja u 32 utakmice, što je po 4 u prosjeku. Uz sve to rečeno, bitno je napomenuti da je takve brojke postigao uz šut od 45,7%.

Igrač koji je ostao četiri godine na koledžu se čini idealno rješenje za Gentryja, čiji su Pelicansi završili na 13. poziciji po broju ubačenih trojki po utakmici u prošloj sezoni (8,6) unatoč brojnim ozljedama, što je veliki skok s 19. mjesta (7,1) u sezoni 2014-15, te 29. godinu prije (5,9). Davis naravno privlači najviše pažnje kao centralna figura u napadu, pa bi Hield mogao naići na dosta prostora za manevar, odnosno spot-up šuteve.

Pelicansi uzimaju Hielda, zvijezdu Oklahome, te će ga upariti s Davisom“, napisali su u redakciji CBSSports.com u njegovu post-draftovsku karticu. „Pomoći će mu instantno sa svojom sposobnosti širenja obrane, te kreiranja prostora za šut i poene. Nije nemoguće ni zamisliti ga kao dobitnika nagrade Rookie of the Year u 2017.”

U slučaju i van terena, Hield je rekao da se raduje savjetima od Davisa, te se nada da će mu pomoći pri prilagodbi na NBA.

Željan sam učenja i želim ga pitati mnoge stvari“, rekao je Hield za bivše dobitnika nagrade Naismith Player of the Year. „Već četiri godine je u ligi, tako da ima iskustvo. Siguran sam da je među pet najboljih igrača lige, vjerojatno uskoro i dobitnik MVP nagrade. Spreman sam učiti od momaka i slijediti njegovo vodstvo.“

„Igra sa superstarom poput Anthonyja i tricašem poput mene, pomalo je teško poredati adute. Ako on operira u postu, momci ga ne mogu udvajati. Njegova mogućnost za pick&pop, catch&shoot, to daje dodatnu priliku svima.“

New Orleans Pelicansi su prošlu sezonu, isprekidanu velikim povredama, završili s omjerom 30-52, što im je donijelo dvanaestu poziciju Zapadne konferencije. Ove godine, uz malo više sreće i dobro odrađen ljetni period, s Hieldom kao dodatnim oružjem mogu i moraju napraviti korak naprijed.

Latest Posts

NE PROPUSTITE