Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantastičan dvoboj Dončića i Jokića pripao Slovencu, Netsi bolji od Sixersa

Pobjedom nad Lakersima u Los Angelesu, Spursi su Šarićeve Sunse ostavili usamljene na prvom mjestu Zapadne konferencije. Luka Šamanić nije pridonio ni ovoj pobjedi San Antonija, a njegov najraspoloženiji suigrač bio je veteran, 35-godišnji LaMarcus Aldridge (28p). Još malo stariji od njega, 36-godišnji LeBron James, predvodio je aktualne prvake (27p-6s-12a).

Iako su poraženi u Brooklynu, Sixersi su sa omjerom 7-2 zadržali vodeće mjesto Istoka, ali im se pobjedom u sljedećem susretu mogu na čelu ljestvice pridružiti Pacersi i Magic koji su trenutno na 6-2. Igrači Philadelphije propustili su veliku priliku doći i do osme pobjede s obzirom da za Netse nisu nastupili Kyrie Irving i Kevin Durant, a na duže vrijeme još ranije izgubljen je i Spencer Dinwiddie. Domaće, koji su nastupili u garnituri dresova kakve su New Jersey Netsi nosili prije 30-ak godina, ovaj put je povukao igrač s klupe Joe Harris (28p, trice 6/9), a najveću pomoć pružili su mu Caris LeVert (22p-7s-10a) i Jarret Allen (15p-11s). Za goste je najviše ubacio Shake Milton (24p-7a).

Cavaliersi su do pozitivnog omjera (5-4) stigli pobjedom u Memphisu. Najveći posao na utakmici odradili su centri, s pobjedničke strane Andre Drummond (22p-15s), a sa poražene Jonas Valanciunas (17p-10s), a preciznošću se posebno istakao član Clevelanda Larry Nance Jr. koji je do 18 poena stigao bez promašaja (7/7, trice 4/4).

Blazersi su u Portlandu bili uvjerljivi protiv Wolvesa, a nakon ravnopravne prve, drugu su četvrtinu dobili sa 47-27 i vrlo rano riješili pitanje pobjednika. Najviše se iskazao Damian Lillard (39p-7s-7a) koji je pogodio 7 trica iz 12 pokušaja, a sljedeća dva najbolja strijelca ove utakmice, D’Angelo Russell i ‘rookie’ Anthony Edwards, koji su postigli po 26 poena, stižu iz redova Vukova iz Minnesote.

Najviše uzbuđenja bilo je u Denveru gdje su Mavsi tek nakon vremenskog dodatka od pet minuta svladali Nuggetse, a najveću vrijednost utakmici donijelo je sjajno nadmetanje Luke Dončića (38p-9s-13a) i njegovog domaćina Nikole Jokića (38p-11s). Upravo je Dončić tri sekunde prije kraja regularnog dijela asistirao Maxi Kleberu za 109-107, ali je Jokiću i toliko preostalog vremena bilo dovoljno da susret odvede u produžetak. U nastavku su se gosti ipak puno bolje snašli i izbjegli novu dramatičnu završnicu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE